eBooking.rs

Stručni skup Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011, biće održan od 04. do 06. novembra, u Hotelu Moravica u Sokobanji, a okupiće eminentne stručnjake, sa vrlo aktuelnim temama

25.10.2011. VEST – Simpozijum SB

  Stručni skup "Sokobanjski dani interne medicine - Sokobanja 2011", biće održan od 04. do 06. novembra, u Hotelu "Moravica" u Sokobanji, a okupiće eminentne stručnjake, sa vrlo aktuelnim temama. Prema dosadašnjem interesovanju očekuje se i veliki odziv lekara, kao i gostiju iz zemlje i inostranstva. Prvog dana - u petak 04.novembra - Programom je predvidjen Kurs "Novine u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji". U subotu 05.novembra biće održana dva kursa: "Aktuelnosti u respiratornoj medicini i rehabilitaciji" i "Akutna stanja u kardiologiji". Treći dan ovog stručnog okupljanja rezervisan je za sastanak Pneumoftiziološke sekcije Srpskog lekarskog društva i temu "Aktuelnosti u hroničnoj opstruktivnoj bolesti pluća". Organizator stručnog skupa je Specijalna bolnica "Sokobanja" a pokrovitelj Ministarstvo zdravlja.

 


27.10.2011. VEST – Digitalni bronhoskop

U okviru Stručnog skupa “Sokobanjski dani interne medicine” biće otvoreno odeljenje za bronhoskopiju i invazivnu plućnu dijagnostiku čime se zaokružuje kompletna neinvanzivna i invanzivna dijagnostika plućnih oboljenja u SB “Sokobanja”. Ovo Odeljenje je što se tiče prostora, aparata i uređaja kao i kadrova opremljeno i radi po najsavremenijim evropskim preporukama i ispunjava sve postavljene standarde a sve u cilju brze dijagnostike i što boljeg komfora i bezbednosti pacijenata. Pored opremanja ovog odeljenja, opremljen je i renoviran rentgen kabinet gde se izvode neke od invanzivnih dijagnostičkih i terapijskih procedura.


27.10.2011. VEST – Javni radovi

Svečanost povodom uspešnog sprovodjenja javnog rada na uredjenju dvorišnog prostora i spoljašnosti pojedinih objekata Specijalne bolnice”Sokobanja” biće održana sutra. Završetak javnog rada svečano će proglasiti direktorka SB "Sokobanja" Ljiljana Isaković i direktor NSZ Dejan Jovanović. Programom posete predviđen je i obilazak Dvorišta "Novog zavoda", "Staza zdravlja", Vile "Dalmacija, Kupatila "Banjica" i Kupatila "Park". Da podsetimo, na realizaciji ovog projekta radila su 22 radnika, od kojih jedan sa visokom stručnom spremom. Nacionalna služba za zapošljavanje finansirala je zarade radnika, deo materijala i alata, kao i zaštitnu opremu, u ukupnoj vrednosti od 3.700.000 dinara. Ostatak opreme, potreban materijal i ostale troškove Specijalna bolnica "Sokobanja" finansirala je iz sopstvenih sredstava, stoji u dopisu upućenom našoj redakciji.