eSokobanja.rs

Nakon nekoliko meseci kontrole možemo reći da građani Sokobanje i banjski gosti konzumiraju životne namirnice koje su ispravne,kaže Svetislav Janković,republički veterinarski inspektor / Osim posla na održavanju javnog gradskog zelenila i izletišta koji su redovni poslovi Opštine, i ove godine kao i prošle Direkciji za urbanizam i izgradnju odobeno je sprovodjenje javnih radova na uredjenju korita reke Moravice. / Povodom osam godina od osnivanja Književni klub „Sokolovo pero” organizuje V Pesnički maraton u subotu 4. septembra

2.09.2010.god. Sokobanjci i banjski gosti konzumiraju ispravne životne namirnice

Od početka godine republička veterinarska inspekcija vrši stalnu kontrolu životnih namirnica. Nakon nekoliko meseci kontrole možemo reći da građani Sokobanje i banjski gosti konzumiraju životne namirnice koje su ispravne,kaže Svetislav Janković,republički veterinarski inspektor. Ocena je zadovoljavajuća, kaže Janković. Ima problema kod nekih subjekata koji još nisu uveli HASAP program, kada i oni budu uveli ovaj program situacija će biti sasvim dobra, kaže Svetislav Janković.


02. 09. 2010. VEST: Javni radova na uredjenju korita reke Moravice

Osim posla na održavanju javnog gradskog zelenila i izletišta koji su redovni poslovi Opštine, i ove godine kao i prošle Direkciji za urbanizam i izgradnju odobeno je sprovodjenje javnih radova na uredjenju korita reke Moravice. Preko Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Sokobanja, angažovano je dvadesetak radnika, saznajemo od Dragana Kneževića, pejzažnog arhitekte. Prošle godine odradjen je veliki deo posla na potezu od parka "Banjica" do Taš ćuprije. Ove godine nastavljen je posao na uredjenju obala Moravice od Taš ćuprije nizvodno. Radovi su u toku i trajaće do kraja oktobra. Efekti radova su vidljivi, kaže Knežević.


02.09.2010. VEST – Pesnički maraton

Povodom osam godina od osnivanja Književni klub „Sokolovo pero” organizuje V Pesnički maraton u subotu 4. septembra. Maraton će biti održan u sali bioskopa „Moravica” są početkom u 17 časova. U višečasovnom takmičenju učestvovaće pesnici iz cele Srbije, kaže Hranimir Milojković predsednik Književnog kluba „Sokolovo pero”. Manifestacija se sastoji iz 4 dela. U I delu podnosi se kratak izveštaj o radu kluba u predhodnih godinu dana, u II delu nastupiće pesnici iz cele Srbije, u III revijalnom delu nastupiće članovi Sokolovog pera a IV deo je proglašenje pobednika. Pesme će ocenjivati dva žirija: stručni žiri i žiri publike. Za sve zainteresovane ulaz je slobodan.