eSokobanja.rs

U lovackom udruženju "Soko" u Sokobanji,l koje broji 260 clanova, jesenja lovna sezona pocela je 26.oktobra lovom na fazana. Pošto je proletos nabavljeno preko 1000 fazanskih piladi, sada je bila prilika da se lovci, koji vole letecu divljac, zadovolje svoju strast.

   U lovackom udruženju "Soko" u Sokobanji,l koje broji 260 clanova, jesenja lovna sezona pocela je 26.oktobra lovom na fazana. Pošto je proletos nabavljeno preko 1000 fazanskih piladi, sada je bila prilika da se lovci, koji vole letecu divljac, zadovolje svoju strast. Za dve nedelje odstreljeno je 120 fazana. Zec se na terenima ovog lovackog udruženja lovio dva dana 9. i 16.novembra. Ukupno je odstreljeno 140 zeceva, nešto više nego prošle godine, što je ohrabrujuca vest za sve ljubitelje lova na ovu divljac. Sada su se sokobanjski lovci skoncentrisali na lov divlje svinje, jer je ova  divljac sve brojnija. Planom je predviden odstrel 70 primeraka divlje svinje. S obzirom na brojnost ove divljaci i iskustvo iz protekle lovne sezone, plan odstrela ce sigurno biti ispunjen.
Pojedine grupe lovaca su izgradile ceke i postavile mrciništa za lov vuka. Ovaj predator je sve brojniji na teritoriji opštine Sokobanja a lane su odstreljena tri vuka, pa se može ocekivati da ce se najuporniji lovci okititi trofejem.

autor:
Momcilo Simic