eSokobanja.rs

Sokobanjski fudbalski klub "Trebic MM", osnovan 1972. godine, do sada se takmicio, sa promenljivim uspehom, u Opštinskoj ligi Sokobanja i Okružnoj ligi Zajecar, ali je poslednje dve godine u veoma teškoj situaciji, materijalnoj, ali i moralnoj, tako da na pojedinim utakmicama nije bilo dovoljno igraca za odigravanje duela.

    Sokobanjski fudbalski klub "Trebic MM", osnovan 1972. godine, do sada se takmicio, sa promenljivim uspehom, u Opštinskoj ligi Sokobanja i  Okružnoj ligi  Zajecar, ali je poslednje dve godine u veoma teškoj situaciji, materijalnoj, ali i moralnoj, tako da na pojedinim utakmicama nije bilo dovoljno igraca za odigravanje duela. Kako su i drugi klubovi opštinske lige u manje-više slicnim problemima, liga jesenas nije startovala. Zbog nagomilanih problema i iznalaženja nacina za njihovo rešavanje, u utorak, 2. decembra, 2008. godine, održana redovna Izborna skupština FK "Trebic MM"
     Potpredsednik kluba Radomir Milovanovic je prisutnim clanovima Skupštine, (prisutno je bilo 17 delegata), procitao predloženi Dnevni red, a nakon toga se pristupilo izboru Radnog predsedništva, (Zoran Šujica, Radiša Markovic i Radomir Milovanovic) i Verifikacione komisije. Izveštaj o radu kluba za period izmedu dva zasedanja Skupštine, 2004. do 2008. godine, podneo je potpredsednik Radomir Milovanovic, naglasivši da klub jeste u teškocama, ali treba da nastavi da živi.
     - Pre dve godine, kada smo Marka Mickovskog izabrali za direktora kluba, finansijska pomoc od firme "Trebic MM" nam je bila oko 70%, nešto smo dobijali od opštine, ali najvecu pomoc, prijateljsku, moralnu i saradnicku imali smo od FK "Ozren". Ipak, poslednje dve godine su bile najteže za FK "Trebic", jer je glavni sponzor odustao od pomaganja i klub je morao da istupi iz Opštinske lige, - kaže Milovanovic.
     Za novog predsednika Skupštine FK "Trebic MM", izabran je Dragan M. Nikolic, od dva predložena kandidata, zatim dva potpredsednika i novi clanovi Upravnog odbora, koji ce uciniti sve što je u njihovoj moci da klub stane na noge, nastavi takmicenje, a ambicije rukovodstva su da se sokobanjski "Trebic" ponovo nade u Okružnoj ligi Zajecar.
     - Radicu uvek u interesu kluba i ako negde pogrešim sam cu otici, nece niko morati da me smenjuje! Dobicemo pomoc od SO Sokobanja, a ja pozivam sve koji žele i mogu da nam pomognu, da nam se pridruže, - rekao je novoizabrani predsednik Dragan M. Nikolic.
     U nastavku sednice izabran je troclani Nadzorni odbor, a sledeci potez ima Upravni odbor koji treba da izabere sekretara i pripremi izmene i dopune Statuta.

                                                             * * *

                                                                        autor:
                                                                                         Vladimir S. Putnik