eSokobanja.rs

OŠ Mitropolit Mihailo, SŠ Branislav Nušić i Predškolska ustanova Bucko spremni za početak nove školske godine Prozivka učenika prvog razreda počeće u 8 časova na igralištu pored škole, nakon čega će se održati prozivka učenika 5. razreda, i roditeljski sastanci za učenike 1. i 5. razreda

djaci prvaci31..08.2012. VEST RTV Sokobanja 

Školska godina u OŠ Mitropolit Mihailo počeće u ponedeljak 3. septembra. Prozivka učenika prvog razreda počeće u 8 časova na igralištu pored škole, nakon čega će se održati prozivka učenika 5. razreda, i roditeljski sastanci za učenike 1. i 5. razreda. Roditeljski sastanci ostalih razreda biće održani u toku nedelje. U prepodnevnoj smeni u staroj školi biće učenici 1. i 4. razreda, a u poslepodnevnoj 3. i 4. razred. U novoj školi u prepodnevnoj smeni biće odeljenja 1, 2 i 3, a u drugoj smeni odeljenja 4, 5 i 6. Izdvojena odeljnja biće u prepodnevnoj smeni. Prvi čas biće čas odeljenske zajednice, dok će ostali časovi biti skraćeni. Besplatni udžbenici su stigli, u toku je preraspodela, a udžbenici će biti podeljeni učenicima od 1. do 4. razreda prvog dana škole, kaže Jelena Milnović, direktorka sokobanjske Osnovne škole i dodaje da su stigli i udžbenici za učenike od 5. do 8. razreda.


 Školska godina u SŠ "Branislav Nušić" počeće u ponedeljak 3. septembra. U prepodnevnoj smeni biće 1. i 2. razred, a u poslepodnevnoj 3. i 4. razred. Prepodnevna smena počeće u 8 časova, dok nastava u drugoj smeni počinje u 14 časova. Prvi čas biće čas odeljenske zajednice, dok će ostali časovi biti skraćeni po rasporedu za taj dan. Na odeljenskim zajednicama učenici će biti upoznati o rasporedu učionica, časova i profesorima, kao i o udžbenicima, koji su ove godine delimično izmenjeni za prvi razred finansijskog administratora i odeljenja kuvar konobar. U toku prve nedelje biće održani i roditeljski sastanci, 5. septembra za prvi razred a u toku nedelje i za ostale razrede.

 Predškolska ustanova “Bucko” spremna je za početak nove školske godine. Upis predškolaca je završen, a ove godine je na teritoriji naše Opštine upisano 123 deteta za pripremno predškolski program. U Sokobanji je upisano 68 deteta, a imaćemo i 2 nove grupe u Trubarevcu i Vrmdži sa ukupno 13 deteta kaže direktorka PU “Bucko”, Miladinka Milenković i dodaje da će ove 2 grupe biti popunjene i mladjon decom. Što se samog vrtića u Sokobanji tiče, sve veće pripreme odradjene su u toku leta, kada se zbog godišnjih odmora radilo smanjenim kapacitetom, a trenutno je upisano oko 270 mališana. U ponedeljak, 3. septembra svi predškolci u Sokobanji i selima dolaze u 8h, u Sokobanji će tradicionalno kao i svake godine biti održana priredba dobrodošlice, nakon čega će vaspitači podeliti decu po grupama i krenuti sa radom.