eSokobanja.rs

Sindikat podzemne eksploatacije uglja nastavlja pregovore sa predstavnicima Vlade o vrednosti radnog časa za 2012. 1. februara održan je sastanak u resornom ministarstvu

03. 02. 2012. VEST; CRNALIĆ, PREGOVORI

rudnik soko Sindikat podzemne eksploatacije uglja nastavlja pregovore sa predstavnicima Vlade o vrednosti radnog časa za 2012. 1. februara održan je sastanak u resornom ministarstvu. Zahtev sindikata bio je da vrednost radnog sata ne bude ispod minimalno utvrdjene vrednosti, koja iznosi 102din. Stav predstavnika Vlade je da bi zbog planiranja troškova života u ovoj godini povećanje vrednosti zarada jedino moglo da bude do 4% od 1. aprila i do 0,9% od 1. oktobra. Rudari razumeju probleme u državi,ali to nije dovoljno za srandard zaposlenih i njihovih porodica kaže predsednik Sindikata RMU "Soko", Marko Crnalić. Očekujemo odgovor iz Vlade za desetak dana i tražimo rešenje, mogla bi da se poveća vrednost toplog obroka, koja je ispod propisane, kao i vrednost regresa za godišnji odmor, objašnjava Crnalić i dodaje da bi radnicima u podzemnoj eksploataciji svaka naknada dobro došla.

03. 02. 2012. VEST: CRNALIĆ I DULIĆ

Jedan od najvećih problema u podzemnoj eksploataciji uglja je to što su subvencije za ovu godinu, u odnosu na prošlu manje za 35%, kaže predsednik Sindikata RMU "Soko", Marko Crnalić. Sindikat podzemne eksploatacije uglja tražio je da njegovi predstavnici razgovaraju sa resornim ministrem, Oliverom Dulićem, kako bi Vlada obezbedila normalno funkcionisanje podzemne eksploatacije u 2012. godini. Ministar nam je obećao sastanak u toku februara. Pored aktuelnih zahteva sindikata, tema razgovora biće i rešavanje problema dugovanja zaposlenima u podzemnoj eksploataciji uglja.