eBooking.rs

Ručak za 150 dinara:: Odlazak na ručak u restoran za mnoge je luksuz. Međutim, u pojedinim restoranima u Zaječaru može se dobiti ceo obrok za samo 150 dinara.

Ručak za 150 dinara
Izvor: B92

rucak za 150  Zaječar -- Odlazak na ručak u restoran za mnoge je luksuz. Međutim, u pojedinim restoranima u Zaječaru može se dobiti ceo obrok za samo 150 dinara.
Zaječarski ugostitelji kažu da su na svoj meni uvrstili ovakav ručak zbog lošeg materijalnog stanja građana.
Kuvano jelo, parče mesa, salata i hleb, za samo 150 dinara, mnogim stanovnicima Zaječara koji nemaju redovne prihode svakodnevno rešava problem ručka.
Ovako jeftin obrok vlasnici dva restorana u Zaječaru osmislili su, kako kažu, zbog lošeg materijalnog stanja mnogih sugrađana.
Ugostitelji kažu da već imaju stalne mušterije i da upravo zbog njih, iako nemaju veliku zaradu, ne menjaju cenu ručka.
Niske cene obroka privlače mušterije plitkog džepa, penzionere, omladinu, sportiste, samce, ali i domaćice i poslovne žene koje nemaju vremena za kuvanje, a uz to dobro znaju da je teško pripremiti kompletan ručak za samo 150 dinara.
Pokazatelj loše materijalne situacije građana Timočke krajine su i statistički podaci, koji pokazuju da je ovde nezaposlenost među najvišima, a prosečne zarade među najnižima u Srbiji. To se naravno odražava i na broj onih koji koriste usluge narodne kuhinje u kojima su obroci potpuno besplatni.

oOo