eSokobanja.rs

U ranim jutarnjim satima, 3. novembra, Sokobanju, kao i većinu gradova i predela Srbije, pokrio je snežni pokrivač. Najpre je, oko ponoći, počela da duva jaka košava sa udarima vetra do 70m/sec. a potom, u samo svanuće počeo je da pada sneg, a na momente i ledena kiša

Prvi sneg U ranim jutarnjim satima, 3. novembra, Sokobanju, kao i većinu gradova i predela Srbije, pokrio je snežni pokrivač. Najpre je, oko ponoći, počela da duva jaka košava sa udarima vetra do 70m/sec. a potom, u samo svanuće počeo je da pada sneg, a na momente i  ledena kišaDo podneva debljina belog pokrivača kretala se od 7 do 10 santimetara, neujednačeno zbog košave i samo u Nemanjinoj ulici, u Sokobanji, zabeleženi su zastoji u saobraćaju. Snežni pokrivač je, znamo, radost deci, ali vozačima i putarima, uvek glavobolja! Naročito, kada nas sneg iznenadi. Samo i putari znaju za jadac, pa se dosetili. Više ne upotrebljavaju omiljenu poštapalicu, da ih je sneg iznenadio. Ovoga puta kažu, iznenadili su ih meteorolozi. Najavljivali su kišu i zašto nije počela da pada?
     Ipak ekipe "Putevi-Zaječar" su od podneva započele sa raščišćavanjem snega  i sve sokobanjske ulice su prohodne.      Vidimo se u Sokobanji!


Sokobanja, 03.11.2009.g.
tekst i foto:
V.S. Putni