eSokobanja.rs

U subotu je održana prva trka uz tek otvoren prelep i ponosan Avalski toranj. Postaće, to, nova lepa tradicija našeg sve evropskijeg grada u koji veoma snažno upiru oči sve okolne države kao prostor koji zrači dobrim vibracijama!

toranj na avaliU subotu je održana prva trka uz tek otvoren prelep i ponosan Avalski toranj. Postaće, to, nova lepa tradicija našeg sve evropskijeg grada u koji veoma snažno upiru oči sve okolne države kao prostor koji zrači dobrim vibracijama!
   Marija Stambolić i Anđelko Rističević su pobednici prve trke. Sportsko-humanitarna organizacija "Belgrade Road Runners", u saradnji s  Asocijacijom „Sport za sve” i AK „21. maj” - uspešno su organizovali ovu prvu trku uz Avalski toranj.
   Zaista, uzbuđenje je raslo, prisustvovalo se i učestvovalo u nečem veoma pozitivniom a novom - što će, zaista, postati lepa tradicija glavnog grada Srbije.
   U ovoj veoma napornoj trci je učestvovalo oko sto takmičara u tri konkurencije: muška, ženska i veterani. Cilj je bio na Vidikovcu, na 122. metru. Trebalo je savladati tačno 553 stepenika. Anđelko Rističević je pobedio i u Trci uz "Beograđanku" i ukupni je pobednik manifestacije „Kule Beograda 2010.” Vreme koje je pobednik trke uz Avalski toranj postigao je: 3 minuta i 31 sekund!               
   Pokrovitelji manifestacije „Kule Beograda 2010” su Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Ministarstvo za dijasporu, Sekretarijat za sport i dr.
   Najbolji u generalnom plasmanu osvaja trofej „Ðoke Vještice” - a nekadašnji dugogodišnji urednik Vještica je i osmislio ovu značajnu manifestaciju sporta i dobre volje - i biće nagrađen specijalnom nagradom – učešćem na najvećoj evropskoj trci uz stepenište, koja se, već, u maju održava u Nemačkoj.
   Za trku je već prijavljen velik broj takmičara iz zemlje i inostranstva. Očekujemo visok plasman.

   B. M.

   oOo