eSokobanja.rs

Redovna prolećna akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se u sredu 18. aprila od 8 do 15 časova u Domu zdravlja Sokobanja. U akciji mogu učestvovati svi oni koji su dali krv januara meseca, izuzev žena koje krv mogu dati na 16 nedelja

crveni-krst-sokobanja12.04.2012. VEST - DDK

Redovna prolećna akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se u sredu 18. aprila od 8 do 15 časova u Domu zdravlja Sokobanja. U akciji mogu učestvovati svi oni koji su dali krv januara meseca, izuzev žena koje krv mogu dati na 16 nedelja. Cilj akcije je da se održi kontinuirano davanje krvi i da se animiraju novi davaoci. Ivana Vasiljević, menadžer razvoja sokobanjskog Crvenog krsta pozvala je sve srednjoškolce koji su napunili 18 godina i stekli zakonsku mogućnost da daju krv, da se priključe ovoj humanoj porodici. U toku je likovno – literarni konkurs "Krv život znači" u Osnovnoj školi. Deca će svoje radove predati posle raspusta, a tri najbolja rada će biti poslata u CK Srbije, gde će se birati najbolji radna republičkom nivou, a ostale najbolje radove u nižim kategorijama nagradiće sokobanjski Crveni krst.

 

 

 


18.04.2012. VEST - DDK

Redovna prolećna akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je danas u sokobanjskom Domu zdravlja. Akcija je protekla u najboljem redu, odazvao se veliki broj davaoca ali i srednjoškolaca koji su 1. put dali krv. Mlade motiviše to što na ovaj način pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Cilj akcije bio je da se održi kontinuirano davanje krvi i da se animiraju novi davaoci, kaže Ivana Vasiljević, menadžer razvoja sokobanjskog Crvenog krsta. Sledeća Redovna letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana jula meseca.