eSokobanja.rs

Akcija dobrovoljnog davanja krvi, takmicarskog karaktera, ove godine u Sokobanji je uprilicena 16. jula, 2008. godine i po svemu sudeci bice vrlo uspesna i Sokobanja ce i ove godine biti u samom vrhu, a mozda i pobednik.

produži životAkcija dobrovoljnog davanja krvi, takmicarskog karaktera, ove godine u Sokobanji je uprilicena 16. jula, 2008. godine i po svemu sudeci bice vrlo uspesna i Sokobanja ce i ove godine biti u samom vrhu, a mozda i pobednik. Prosle godine, izrazeno u procentima Sokobanja je ponela titulu najveceg odaziva dobrovoljnih davalaca krvi, dobila priznanje i zavredila polucasovnu prezentaciju na TV B-92.
Proslogodisnji rekord, vrelog julskog dana ove godine, premasen je za 12 davalaca krvi. Do 15h koliko je trajala dnevna kampanja prijavilo se 199 davalaca, a 170 je dalo krv, posle lekarskog obaveznog pregleda. Pre godinu dana, pobedu Sokobanji donelo je 158 davalaca krvi, od 185 prijavljenih.
Strucni saradnik Instituta za transfuziju krvi Srbije, Zeljko Kovacevic, za borski i zajecarski okrug, kaze da je izuzetno zadovoljan odazivo Sokobanjaca i gostiju i veruje da ce Sokobanja i ove godine biti najuspesnija u ovoj akciji. U prepodnevnim satima medju davalacima krvi bio je i Bojan Milanovic, kantautor pop-muzike, koji kaze da ce se uvek odazvati kada je davanje krvi u pitanju, jer je to plemenito delo i u duhu srpskog naroda da daje i dariva.
Mladi aktivisti Crvenog krsta Sokobanje, su dan pre pozivali gradjane na akciju davanja krvi, a tokom akcije su upucivali davaoce u osnovnu skolu "Mitropolit Mihailo", a potom delili flajere, majice, hemijske olovke i obroke davaocima krvi.
Milica Milenkovic iz Crvenog krsta Sokobanje je odusevljena odazivom gradjana i gostiju Sokobanje, svima se zahvaljuje i zeli im dug Zivot.

autor:

Vladimir S. Putnik