Produžetak školske godine - Vesti Soko TV 24.02.2011.godina

Školska godina biće produžena za nedelju dana, a nastava će se nadoknađivati i kroz 4 radne subote. za one koji nisu imali nastavu više od 7 dana. Ovo važi za sve one koji nastavu nisu imali duže od nedelju dana, odlučio je ministar prosvete Žarko Obradović.

Produžetak školske godine - Vesti Soko TV 24.02.2011.godina
24 Februar 2011

24.02.2011. V E S T – Produžetak školske godine

zarko-obradovic Školska godina biće produžena za nedelju dana, a nastava će se nadoknađivati i kroz 4 radne subote. za one koji nisu imali nastavu više od 7 dana. Ovo važi za sve one koji nastavu nisu imali duže od nedelju dana, odlučio je ministar prosvete Žarko Obradović. "Ministarstvo smatra da se časovi u školama koje su imale potpunu obustavu rada može rešiti na sledeći način: pre svega produženjem jedne radne nedelje, to je pet radnih dana, 4 radna dana biće radne subote i samo će u izvesnim slučajevima biti sažimanja gradiva. Ovakav način nadoknade izgubljenog gradiva je predviđen iz razloga što je broj radnih dana različit po školama i kreće se od 1 dana do 11 dana, pa nije moguće primeniti jedno rešenje koje bi važilo za sve", rekao je ministar. Sindikati koji su još uvek u štrajku, poput Nezavisnost kažu međutim da odluka ministra prosvete ne važi za sve. U jednom broju škola prema rečima Tomislava Živanovića nastava i dalje traje po 30 minuta a ti skraćeni časovi se ne mogu nadoknađivati. S druge strane, još uvek je oko 44 do 55 posto škola u štrajku što je negde blizu 70 posto zaposlenih i preko 70 posto od ukupnog broja dece. Prema tome, obzirom da štrajk traje i da može biti radikalizovan u nekoj fazi, ne znam da li će moći sve da se nadoknadi", izjavio je Živanović.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt