eSokobanja.rs

Izvršenja za naplatu komunalnih usluga koja je obavljao Osnovni sud u Zaječaru-Sudska jedinica u Sokobanji, počeli su da vrše privatni izvršitelji, saznajemo od direktora JKP Napredak, Sase Drljače. Nadamo seda će sada izvršenja ići znatno brže i efikasnije, dodaje on

sasa drljaca20. 07. 2012. VEST RTV Sokobanja: Čair i Carina

Radovi na izgradnji vodovodne mreže u naselju Čair privode se kraju. Da podsetimo, reč je o projektu u okviru programa javnih radova Nacionalne službe za zapošljavanje kojim je JKP "Napredak" konkurisalo ove godine. Više od 90% radova je završeno, ostalo je da se zatrpa kanal u jednoj ulici i da se urade par priključaka, tako da se nadam da ćemo u narednih nekoliko dana da završimo radove, kaže direktor JKP "Napredak", Sasa Drljača. Radovi su trajali 3 meseca, a bilo je angažovano 6 radnika. Kako su Javni radovi trajali do 15. jula, JKP "Napredak" je zadržalo 4 radnika kao radnike preduzeća da bi završilo radove. Radovi na fabrici vode u Carini, biće završeni danas. Fabrika radi već nekoliko dana, a rezultati analize su uredu. 2 filtera su napunjena i puštena u rad, a danas se pune peskom još 2 preostala fuiltera, tako da ce u toku dana biti kompletiran rad cele fabrike.

20. 07. 2012. VEST: Privatni izvršitelji

Izvršenja za naplatu komunalnih usluga koja je obavljao Osnovni sud u Zaječaru-Sudska jedinica u Sokobanji, počeli su da vrše privatni izvršitelji, saznajemo od direktora JKP "Napredak", Sase Drljače". Nadamo seda će sada izvršenja ići znatno brže i efikasnije, dodaje on. JKP "Napredak je krajem prošlog meseca krenulo sa utuženjima, nakon upućivanja opomena gradjanima koji nisu na vreme izmirili svoje obaveze prema preduzeću. Inače, prošlog meseca imali smo 93% naplate, što je zavidan nivo za naplatu komunalnih usluga, kaže Sasa Drljača.

20. 07.2012. VEST: Inspekcije

Nadležna inspekcija Opštineke uprave opštine Sokobanja je dana 18. 07. izvršila inspekciju kontrolišući primenu naredbe o zabrani trošenja vode u svrhu polivanja bašti, pranja i polivanja ulica,parkova, polivanja cveća i travnjaka, punjenja bazena i slično i podnela je 3 prekršajne prijave. Dana 19. 07. inspekcija je kontrolišući primenu naredbe podnela takodje 3 prekršajne prijave, stoji u saopštenju Opštineke uprave dostavljenom našoj redakciji.