eSokobanja.rs

Zbog vremenskih nepogoda, u opštini Sokobanja dolazi do prekida u snabdevanju električnom energijom, a naročito u perifernim delovima grada, seoskim naseljima i u Specijalnoj bolnici Ozren

26. 01. 2012. VEST: STRUJA

edb sokobanja

Kvarovi koji su juče izazvali smetnje u snabdevanju električnom energijom danas su uglavnom sanirani. Zbog vremenskih nepogoda, u opštini Sokobanja juče je dolazilo do prekida u snabdevanju električnom energijom, a naročito u perifernim delovima grada, seoskim naseljima i u Specijalnoj bolnici "Ozren". Do prekida jedolazilo zbog gomilanja snega na provodnicima što je otezavalo njihovo funkcionisanje, a takodje je i okolno rastinje zbog težine snega dodirivalo provodnike na dalekovodima i ometalo redovno snabdevanje električnom energijom. Ekipe EDB radile na sanaciji nastalih kvarova. U prepodnevnim časovima snabdevanje električnom energijom normalizovano je u SB "Ozren" i naselju Ozren", dok na periferiji i na kućnim instalacijama još uvek ima prekida, saznajemo iz EDB Sokobanja.

 

 


25. 01. 2012. VEST: STRUJA

  Zbog vremenskih nepogoda, u opštini Sokobanja dolazi do prekida u snabdevanju električnom energijom, a naročito u perifernim delovima grada, seoskim naseljima i u Specijalnoj bolnici "Ozren". Gomila se sneg na provodnicima i otezava njihovo funkcionisanje, odnosno dolazi do prekida provodnika, a takodje i okolno rastinje zbog težine snega dodiruje provodnike na dalekovodima i ometa redovno snabdevanje električnom energijom. U telefonskom razgovoru u toku prepodneva, direktor EDB Sokobanja, Siniša Petrović, nam je rekao da su radovi su u toku i da se u Elektrodistribuciji nadamju se da će u toku dana snabdevanje biti normalizovano, ukoliko ne dodje do pojačanog intenziteta padavina. U toku dana ekipe EDB radile su na sanaciji nastalih kvarova.