eBooking.rs

Prvi septembar u Osnovnoj školi „Mitropolit Mihailo“ počeo je prozivkom učenika prvog i petog razreda, međutim tradicionalna prozivka na igralištu kod škole ove godine je izostala zbog kiše tako da je prozivka prvaka obavljena u staroj školi a petaka u holu velike škole / Školska godina za predškolce u sokobanjskom vrtiću "Bucko" počela je danas / XV Umetnička kolonija “Sokograd” biće otvorena u nedelju 5.septembra.

01.09.2010. V E S T: Počela nova školska godina

Prvi septembar u Osnovnoj školi „Mitropolit Mihailo“ počeo je prozivkom učenika prvog i petog razreda, međutim tradicionalna prozivka na igralištu kod škole ove godine je izostala zbog kiše tako da je prozivka prvaka obavljena u staroj školi a petaka u holu velike škole. Ove godine u školske klupe sokobanjske škole selo je desetak prvaka više nego prošle godine. Puno uspeha u novoj školskoj godini učenicima su pored direktorke Osnovne škole Jelene Milenović poželeli i predsednik Opštine Dimitrije Lukić i Narodni poslanik Dejan Nikolić koji nije krio zadovoljstvo što je ovoliki broj učenika danas krenuo u školu. Poslanik Nikolić je svim učenicima poželeo uspešno školovanje puno petica, nagrada , uspeha i izvesniju i srećniju budućnost. Nakon prozivke održani su roditeljski sastanci. Prvog meseca nove školske godine učenici prvog razreda nastavu pohađaju u prepodnevnoj smeni, kao i učenici smena I,II,III. Učenici V4 i V 5 ovog meseca ići će po podne u školu, i smena 4,5,6. Besplatni udžbenici za prvi i drugi razred su stigli u sokobanjsku školu, saznajemo od direktorke Jelene Milenović.


01. 09. 2010. VEST: Predskolci

Školska godina za predškolce u sokobanjskom vrtiću "Bucko" počela je danas. Prijem predškolaca izvršen je jutros uz malu priredbu za mališane. U Sokobanji su formirane 3 grupe pripremno pretškolskog programa, dve poludnevne i jedna grupa za celodnevni boravak sa ukupno 72 pretškolaca. U mesnim zajednicama ove godine radiće nažalost samo 4 grupe, jer se broj dece u selima smanjio, kaže Miladinka Milenković, direktorka vrtića "Bucko". Radiće grupe u Jošanici, Resniku i Čitluku, a od ove godine počeće sa radom i grupa u Poružnici. Grupa u Poružnici nije danas počela sa radom, čeka se saglasnost za rad iz resornog Ministarstva, kaže Miladinka Milenković i dodaje da je tokom leta izvršeno sredjivanje prostora u Poružnici i da se nada da će procedura oko saglasnosti uskoro biti završena kako bi grupa počela sa radom.


01.09.2010. VEST: Umetnička kolonija

XV Umetnička kolonija “Sokograd” biće otvorena u nedelju 5.septembra. Umetnička kolonija počinje izložbom radova sa XIV umetničke kolonije, u Galeriji Zavičajnog muzeja sa početkom u 19 časova.