Peticija SNS za smanjenje poslaničkih mesta Vesti Soko TV 22.12.2010.godine

Srpska napredna stranka pokrenula je akciju za potpisivanje peticije za promenu člana Ustava Srbije, koji se odnosi na broj poslaničkih mesta i kojom bi broj poslanika Skupštine Srbije bio smanjen sa 250 na 125." / Drugi deo seminara u okviru projekta USAID Agrobiznis, "Žene u preduzetništvu", koji sprovodi firma "Budi svoj čovek" iz Beograda, održan juče i danas u Sokobanji./ Program "Iskorak" Zaječarska inicijativa realizuje već četvrtu godinu u Timočkoj krajni, a programom je obuhvaćena i Sokobanja. Reč je o otvorenom konkursu za omladinska udruženja gradjana koji Zaječarska inicijativa svake godine raspisuje.

Peticija SNS za smanjenje poslaničkih mesta Vesti Soko TV 22.12.2010.godine
22 Decembar 2010

22.12.2010. VEST Peticija SNS za smanjenje poslaničkih mesta

Srpska napredna stranka pokrenula je akciju za potpisivanje peticije za promenu člana Ustava Srbije, koji se odnosi na broj poslaničkih mesta i kojom bi broj poslanika Skupštine Srbije bio smanjen sa 250 na 125." Smanjivanjem broja poslaničkih mesta smanjili bi se troškovi države i samim tim bilo bi više para u budžetu za potrebe i bolji život građana Srbije, kaže Vlada Milojković, predsednik OO Srpske napredne stranke Sokobanja. OO SNS imao je rok do 23. decembra da sakupi 500 potpisa . Međutim odziv građana je bio veoma zadovoljavajući tako da je naš Opštinski odbor u kraćem roku sakupio više od 600 potpisa, iako nismo organizovali sakupljanje potpisa na punktovima u gradu već samo u sedištu, stranke, kaže Milojković.


22. 12. 2010. VEST: USAID SEMINAR

Drugi deo seminara u okviru projekta USAID Agrobiznis, "Žene u preduzetništvu", koji sprovodi firma "Budi svoj čovek" iz Beograda, održan juče i danas u Sokobanji. Agrobiznis projekat je petogodišnji program stručne i finansijske podrške srpskoj poljoprivredi i prehrambenoj industriji koji finansira američka Agencija za medjunarodni razvoj: USAID. Jedan od sektora rada Agrobiznis projekta jeste i rad sa ženama u poljoprivredi, kaže savetnica za žensko preduzetništvo USAID Agrobiznis projekta, Marijana Božić. U prvoj fazi programa žene će proći kroz seriju treninga i dobiće osnovna znanja o preduzetništvu. U Srbiji 304 žene koje će proći obuku i napraviti biznis plan, kojim će u II fazi programa moći da konkurišu kod Agrobiznis projekta za bespovratna sredstva u pojedinačnom iznosu do 15 000 dolara uglavnom u opremi. Na teritoriji Istočne Srbije treninzi se odvijaju u 4 grada: Zaječaru, Pirotu, Majdanpeku i Sokobanji. Program se realizuje i u Centralnoj, Južnoj i Zapadnoj Srbiji. U Sokobanji seminar pohadja 16 žena.


22. 12. 2010. VEST: O2 I KONKURS

Program "Iskorak" Zaječarska inicijativa realizuje već četvrtu godinu u Timočkoj krajni, a programom je obuhvaćena i Sokobanja. Reč je o otvorenom konkursu za omladinska udruženja gradjana koji Zaječarska inicijativa svake godine raspisuje. Imamo posebnu proceduru Odbora za donacije koja se odnosi na odabir predloga projekata, saznajemo od Danka Nikolića iz Zaječarske inicijative. U protekle dve godine podržali smo Omladinsku organizaciju-Sokobanja, dodaje on. Juče je Zaječarska inicijativa u Sokobanji prezentovala novi konkurs, koji je sličan prethodnom, razlika je jedino u nekim prioritetima konkursa, ali i u sredstvima. Donacije su veće, tako da je ove godine maksimalan iznos donacija 3 000 američkih dolara u dinarskoj protivvrednosti, dok je proteklih godina iznos bio 2 000 dolara, naglašava Nikolić. Mladi su spremni da pokrenu inicijativu, ali im je potrebna podrška i otuda i program "Iskorak", kaže on. Omladinska organizacija Sokobanja juče je razmatrala ideje za konkurs, a uskoro će početi izradu predloga projekta kojim će konkurisati, saznajemo od članova ove organizacije.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt