eSokobanja.rs

Odmah po ulasku u prostorije Policijske stanice, tačno u 12 sati, vladika Justin i sveštenici, nakon oblačenja odeždi, pristupili su molitvi i činu osvećenja. Osim službenika Policijske stanice Sokobanja, molebanu su prisustvovali načelnik Policijske uprave Zaječar, Ivica Ivanović sa saradnicima, narodni poslanik iz Sokobanje, Dejan Nikolić

činodejstvoZgrada Policijske stanice u Sokobanji je u letnjem periodu ove godine renovirana i radovi su zavrešeni krajem septembra. S obzirom da objekat policijske stanice, u skladu vremena u kojem smo živeli više decenija, nikad nije osveštan, nakon završetka radova i činodejstvo osvećenjadomacinskog odnosa prema policijskoj porodici koja u ovom objektu radi, u subotu, 4. oktobra, 2008. godine, izvršeno je pravoslavno cinodejstvo osvecenja prostorija zgrade Policijske stanice u Sokobanji. Cin osvecenja objekta i prostorija blagovoleo je izvesti Njegovo preosveštenstvo, episkop timocki, gospodin Justin, u pratnji arhidakona Save i sveštenika sokobanjskog, knjaževackog i boljevackog arhijerejskog namesništva.
uručenje ikone komandiru     Odmah po ulasku u prostorije Policijske stanice, tacno u 12 sati, vladika Justin i sveštenici, nakon oblacenja odeždi, pristupili su molitvi i cinu osvecenja. Osim službenika Policijske stanice Sokobanja, molebanu su prisustvovali nacelnik Policijske uprave Zajecar, Ivica Ivanovic sa dejan nikolić i vladika justinsaradnicima, narodni poslanik iz Sokobanje, Dejan Nikolic, zatim predstavnici Opštinskog suda i Opštinskog organa za prekršaje Sokobanja, predstavnici SO Sokobanja, kao i bivši nacelnik nekadašnjeg OUP-Sokobanja, Boban Cvetkovic.
      Po svršetku osvecenja vode, jeleja (ulja) i brašna, vladika Justin i sveštenici su osveštali svaku prostoriju u objektu, od podruma do potkrovlja.
     - Velika mi je radost što se vaša blagocestiva želja, od pre nekoliko godina, napokon ispunila. Ovom domu sada je pomocnik sam Gospod Bog, sa svim komandir bojan milivojevićsvetiteljima. Vaša služba je suocena sa velikim opasnostima i teškocama i mi smo danas prizvali Gospoda da vam sa svim svetima bude pomocnik u vašoj službi, u vašem blagougodnom delu,- istakao je vladika Justin u svom obracanju policijskim službenicima. Tom prilikom vladika je komandiru Policijske stanice, Bojanu Milivojevicu i svim službenicima, poklonio izveženu ikonu Spasitelja, sa tekstom sv. vladike Nikolaja Velimirovica.
     Komandir, Bojan Milivojevic, se zahvalio na poklonu i takode izrazio radost zbog ovog dogadaja i pozvao vladiku Justina i sve prisutne na malu zakusku. A dobijeni poklon, ikonu Spasitelja, komandir je okacio na zid u svojoj kancelariji.
     Neka je blagosloveno osvecenje objekta i na dobrobit svih zaposlenih u PS Sokobanja, pridružujemo se i mi.

autor:

Vladimir S. Putnik