eSokobanja.rs

Opštinska izborna komisija održala je danas 1. sednicu na kojoj su usvojeni neophodni obrasci za podnošenje izbornih listi za lokalne izbore u Sokobanji 2012. godine

srbija izbori16.03.2012. VEST – OIK

Opštinska izborna komisija održala je danas 1. sednicu na kojoj su usvojeni neophodni obrasci za podnošenje izbornih listi za lokalne izbore u Sokobanji 2012. godine, koje političke stranke, kolacije i grupe gradjana mogu da preuzmu u zgradi Opštine Sokobanja svakog radnog dana od 7 do 15 časova. Navedeni obrasci mogu se preuzeti i na sajtu Opštinske uprave.

 

 

 

 

 


16.03.2012. VEST – Birački spiskovi

Gradjani opštine Sokobanja mogu izvršiti uvid u Jedinstveni birački spisak i tražiti donošenje rešenja na kojima se zasnivaju promene u Jedinstvenom biračkom spisku, a u vezi predstojećih izbora za narodne poslanike i izbora za odbornike SO Sokobanja raspisanih za 6. maj 2012. godine. Zahtev za promenu u Jedinstvenom biračkom spisku može podneti svaki gradjanin ako nije upisan u birački spisak ili je upisan a nema biračko pravo ili nema biračko pravo na području opštine Sokobanja u kojoj je upisan u birački spisak ili neki od podataka iz biračkog spiska nije pravilno upisan. Zahtev se podnosi organu nadležnom za vodjenje biračkog spiska. Uz zahtev se prilažu potrebni dokazi. Uvid u birački spisak može se izvršiti svakog radnog dana u Opštinskoj upravi Sokobanja od 7 do 15 časova u kancelariji 22, kao i na sajtu www.drzavnauprava.gov.rs.