eSokobanja.rs

Ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić posetio je danas Sokobanju i sa predstavnicima lokalne samouprave potpisao Ugovor o sanaciji divljih deponija i nabavci sudova za odlaganje smeća u vrednosti od 2 miliona dinara./ Sindikat podzemne eksploatacije uglja na sednici glavnog odbora tražio rešenje problema rudara 9 rudnika podzemne eksploatacije od rukovodstva ovih rudnika./ Pregovori sindikata i Vlade u vezi novog predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO bili su u fazi mirovanja jer je Vlada tražila prekid pregovora zbog razgovora sa predstavnicima MMF-a./ Srpska napredna stranka povodom dve godine postojanja u Beogradskoj areni organizuje Konvenciju u nedelju 7. novembra sa početkom u 12 časova./

05.11.2010. VEST – Oliver Dulić posetio je danas Sokobanju


Ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić posetio je danas Sokobanju i sa predstavnicima lokalne samouprave potpisao Ugovor o sanaciji divljih deponija i nabavci sudova za odlaganje smeća u vrednosti od 2 miliona dinara. Ministar Dulić je sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao i o projektu kompleksa otvorenih bazena čija je prezentacija prikazana u maloj sali Opštine. U okviru svoje posete Ministar Dulić je je obišao lokaciju izgradnje bazena, O. Š. "Mitropolit Mihailo" i posetio izložbu fotografija sa akcija koje je finansiralo ministarstvo.


05. 11. 2010. VEST: BOLOVANJA I DOPLATE RUDARIMA

Sindikat podzemne eksploatacije uglja na sednici glavnog odbora tražio rešenje problema rudara 9 rudnika podzemne eksploatacije od rukovodstva ovih rudnika. Doprinosi za zdravstvo i penzijsko i invalidsko osiguranje jesu problem Republike i iako rukovodstvo ima razumevanje i podržava naše zahteve ne možemo sami da rešimo ovaj problem, kaže predsednik sindikata RMU "Soko", Marko Crnalić". Ipak, rukovodstvo, zbog nedovoljnih subvencija ne može da omogući isplatu bolovanja i invalidnina jer FOND PIO ne vrši refundaciju zbog neisplaćenih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, a postoji i problem neredovnog plaćanja doprinosa za zdravstvo, dodaje Crnalić. Dug podzemne eksploatacije zdravstvu iznosi 2,2 milijarde dinara. Mislim da će dug biti izmiren do Nove godine, a time bi, što je jedno od rešenja, bila otpisana prethodna dugovanja, ukoliko bi bio isplaćen dug za 2009. i 2010. godinu, kaže Crnalić. Ovim bi bilo rešeno pitanje isplate bolovanja rudarima preko 30 dana, kao i isplata zaostalih doplata invalidima rada.

05. 11. 2010. VEST: Pregovori sindikata i Vlade u vezi novog predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO

Pregovori sindikata i Vlade u vezi novog predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO bili su u fazi mirovanja jer je Vlada tražila prekid pregovora zbog razgovora sa predstavnicima MMF-a. Nakon pregovora podpresednika Vlade, Jovana Krkobabića sa predstavnicima MMF-a, pregovori sa sindikatima se nastavljaju. "Smatram da će doći do popuštanja i kompromisa", kaže predsednik sindikata RMU "Soko", predstavnik konfederacije slobodnih sindikata, Marko Crnalić. U zahtevima će delimićno popustititi sindikati, ali i Vlada koja je na početku pregovora imala čvrst stav da nema popuštanja, kaže Crnalić i dodaje da je, prema njegovoj proceni, prema načinu na koji se pregovori odvijaju jasno da je Vlada ozbiljno shvatila ozbiljnost zahteva sindikata.


05.10.2010. V E S T – Konvencija SNS

Srpska napredna stranka povodom dve godine postojanja u Beogradskoj areni organizuje Konvenciju u nedelju 7. novembra sa početkom u 12 časova. Ovim povodom Opštinski odbor Srpske napredne stranke organizuje besplatan prevoz i poziva svoje pristalice da prisustvuju Konvenciji. Polazak je u nedelju 7. novembra u 6 časova i 45 minuta ispred hotela Zdravljak. Prijavljivanje se vrši u prostoriji stranke u terminu od 10 do 13 časova ili na telefon 066-81-100-72.


05.11.2010. V E S T - KZM - Osnaživanje ljudskog kapitala kroz aktivno učešće mladih

Kancelarija za mlade Sokobanja u okviru programa IOM projekta “Osnaživanje ljudskog kapitala kroz aktivno učešće mladih”, ovog vikenda organizuje radionicu „Zdravi stilovi života“. Radionicu će voditi treneri IOM-a, a biće održana u maloj sali SO Sokobanja sa početkom u 11 časova, kaže Ivana Radosavljević, koordinatorka Kancelarije za mlade.

05.11.2010.god. V E S T - Ulovljenj 68 zeca i 39 fazana

Lovci lovačkog udruženja Soko iz Sokobanje za dva lovna dana ulovili su 68 zeca i 39 fazana,dok je plan iznosio 160 zečeva i 100 fazana,kaže Vojkan Mitić,upravnik lovišta.Dakle plan nije ispunjen što potvrđuje samo predpostavku da u lovištu nema dovoljno divljači,kaže Mitić.

05.11.2010. VEST – Fudbal, Okružna liga

U desetom kolu Okružne lige Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga, fudbaleri Ozrena u nedelju 7. novembra sastaju se sa ekipom “Sloga” iz Minićeva. Utakmica se igra na stadionu FK “Sloga” u Minićevu sa početkom u 13 i 30.

 – Opštinska liga

Drugi tim FK “Ozren” u okviru devetog kola Opštinske lige sutra se sastaje sa ekipom “Pobeda” iz Trubarevca. Utakmica će biti odigrana na igralištu FK “Pobeda” sa početkom u 11 i 30.