Oliver Dulić posetio je danas Sokobanju - Vesti Soko TV 05.11.2010.godine

Ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić posetio je danas Sokobanju i sa predstavnicima lokalne samouprave potpisao Ugovor o sanaciji divljih deponija i nabavci sudova za odlaganje smeća u vrednosti od 2 miliona dinara./ Sindikat podzemne eksploatacije uglja na sednici glavnog odbora tražio rešenje problema rudara 9 rudnika podzemne eksploatacije od rukovodstva ovih rudnika./ Pregovori sindikata i Vlade u vezi novog predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO bili su u fazi mirovanja jer je Vlada tražila prekid pregovora zbog razgovora sa predstavnicima MMF-a./ Srpska napredna stranka povodom dve godine postojanja u Beogradskoj areni organizuje Konvenciju u nedelju 7. novembra sa početkom u 12 časova./

Oliver Dulić posetio je danas Sokobanju - Vesti Soko TV 05.11.2010.godine
5 Novembar 2010

05.11.2010. VEST – Oliver Dulić posetio je danas Sokobanju

Ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić posetio je danas Sokobanju i sa predstavnicima lokalne samouprave potpisao Ugovor o sanaciji divljih deponija i nabavci sudova za odlaganje smeća u vrednosti od 2 miliona dinara. Ministar Dulić je sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao i o projektu kompleksa otvorenih bazena čija je prezentacija prikazana u maloj sali Opštine. U okviru svoje posete Ministar Dulić je je obišao lokaciju izgradnje bazena, O. Š. "Mitropolit Mihailo" i posetio izložbu fotografija sa akcija koje je finansiralo ministarstvo.


05. 11. 2010. VEST: BOLOVANJA I DOPLATE RUDARIMA

Sindikat podzemne eksploatacije uglja na sednici glavnog odbora tražio rešenje problema rudara 9 rudnika podzemne eksploatacije od rukovodstva ovih rudnika. Doprinosi za zdravstvo i penzijsko i invalidsko osiguranje jesu problem Republike i iako rukovodstvo ima razumevanje i podržava naše zahteve ne možemo sami da rešimo ovaj problem, kaže predsednik sindikata RMU "Soko", Marko Crnalić". Ipak, rukovodstvo, zbog nedovoljnih subvencija ne može da omogući isplatu bolovanja i invalidnina jer FOND PIO ne vrši refundaciju zbog neisplaćenih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, a postoji i problem neredovnog plaćanja doprinosa za zdravstvo, dodaje Crnalić. Dug podzemne eksploatacije zdravstvu iznosi 2,2 milijarde dinara. Mislim da će dug biti izmiren do Nove godine, a time bi, što je jedno od rešenja, bila otpisana prethodna dugovanja, ukoliko bi bio isplaćen dug za 2009. i 2010. godinu, kaže Crnalić. Ovim bi bilo rešeno pitanje isplate bolovanja rudarima preko 30 dana, kao i isplata zaostalih doplata invalidima rada.


05. 11. 2010. VEST: Pregovori sindikata i Vlade u vezi novog predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO

Pregovori sindikata i Vlade u vezi novog predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO bili su u fazi mirovanja jer je Vlada tražila prekid pregovora zbog razgovora sa predstavnicima MMF-a. Nakon pregovora podpresednika Vlade, Jovana Krkobabića sa predstavnicima MMF-a, pregovori sa sindikatima se nastavljaju. "Smatram da će doći do popuštanja i kompromisa", kaže predsednik sindikata RMU "Soko", predstavnik konfederacije slobodnih sindikata, Marko Crnalić. U zahtevima će delimićno popustititi sindikati, ali i Vlada koja je na početku pregovora imala čvrst stav da nema popuštanja, kaže Crnalić i dodaje da je, prema njegovoj proceni, prema načinu na koji se pregovori odvijaju jasno da je Vlada ozbiljno shvatila ozbiljnost zahteva sindikata.


05.10.2010. V E S T – Konvencija SNS

Srpska napredna stranka povodom dve godine postojanja u Beogradskoj areni organizuje Konvenciju u nedelju 7. novembra sa početkom u 12 časova. Ovim povodom Opštinski odbor Srpske napredne stranke organizuje besplatan prevoz i poziva svoje pristalice da prisustvuju Konvenciji. Polazak je u nedelju 7. novembra u 6 časova i 45 minuta ispred hotela Zdravljak. Prijavljivanje se vrši u prostoriji stranke u terminu od 10 do 13 časova ili na telefon 066-81-100-72.


05.11.2010. V E S T - KZM - Osnaživanje ljudskog kapitala kroz aktivno učešće mladih

Kancelarija za mlade Sokobanja u okviru programa IOM projekta “Osnaživanje ljudskog kapitala kroz aktivno učešće mladih”, ovog vikenda organizuje radionicu „Zdravi stilovi života“. Radionicu će voditi treneri IOM-a, a biće održana u maloj sali SO Sokobanja sa početkom u 11 časova, kaže Ivana Radosavljević, koordinatorka Kancelarije za mlade.


05.11.2010.god. V E S T - Ulovljenj 68 zeca i 39 fazana

Lovci lovačkog udruženja Soko iz Sokobanje za dva lovna dana ulovili su 68 zeca i 39 fazana,dok je plan iznosio 160 zečeva i 100 fazana,kaže Vojkan Mitić,upravnik lovišta.Dakle plan nije ispunjen što potvrđuje samo predpostavku da u lovištu nema dovoljno divljači,kaže Mitić.


05.11.2010. VEST – Fudbal, Okružna liga

U desetom kolu Okružne lige Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga, fudbaleri Ozrena u nedelju 7. novembra sastaju se sa ekipom “Sloga” iz Minićeva. Utakmica se igra na stadionu FK “Sloga” u Minićevu sa početkom u 13 i 30.

Opštinska liga

Drugi tim FK “Ozren” u okviru devetog kola Opštinske lige sutra se sastaje sa ekipom “Pobeda” iz Trubarevca. Utakmica će biti odigrana na igralištu FK “Pobeda” sa početkom u 11 i 30.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt