eSokobanja.rs

Crveni krst Sokobanja i Institut za transfuziju krvi Srbije organizuju akciju dobrovoljnog davalaštva krvi koja će biti sprovedena u sredu, 12. oktobra u prostorijama Doma zdravlja od 8 do 15 časova.

12.10.2011. VEST – DDK

dobrovoljno davanje krvi

Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Sokobanja danas su uspešno realizovali redovnu jesenju obrovoljnog davalaštva krvi. Od ukupno 152 prijavljena davaoca, prikupljene su 123 jedinice krvi. Akcija je protekla u najboljem redu, i još jednom se možemo pohvaliti najvećim brojem dobrovoljnih davalaca, kaže sekretar Crvenog krsta Milica Milenković. Pored redovnih davalaca, akciji su se u zavidnom broju broju odazvali i sokobanjski srednjoškolci. 

 

 

 


07.10.2011. VEST-Davanje krvi

  Crveni krst Sokobanja i Institut za transfuziju krvi Srbije organizuju akciju dobrovoljnog davalaštva krvi koja će biti sprovedena u sredu, 12. oktobra u prostorijama Doma zdravlja od 8 do 15 časova. Krv će moći da daju svi zdravi građani od 18 do 65 godina, odnosno svi oni kod kojih je proteklo najmanje 12 nedelja od prethodnog davanja krvi za muškarce, i 16 nedelja za žene. Milica Milenković, sekretar Crvenog krsta još jednom je zahvalila svim meštanima na humanosti, i podsetila da smo, po peti put, grad sa najvećim brojem davalaca krvi u Srbiji.