eSokobanja.rs

Svetski dan borbe protiv side obeležen je danas u Sokobanji nizom aktivnosti. Ovogodišnju kampanju pod sloganom „Izbor je tvoj” sproveli su Crveni Krst, Srednja škola „Branislav Nušić, Osnovna škola “Mitropolit Mihailo”, Dom zdravlja i Kancelarija za mlade./ Sednica Okružnog odbora Socijalističke partije Srbije za Zaječarski okrug održana je juče u Sokobanji./ Policijska stanica u Sokobanji apeluje na sve vlasnike pasa, koji svoje ljubimce čuvaju ili izvode na javna mesta, da koriste zaštitne korpe, odgovarajuće povodce i da preduzimaju odgovarajuće mere nadzora.

01.12.2010. VEST – Obeležen svetski dan borbe protiv side

Svetski dan borbe protiv side obeležen je danas u Sokobanji nizom aktivnosti. Ovogodišnju kampanju pod sloganom „Izbor je tvoj” sproveli su Crveni Krst, Srednja škola „Branislav Nušić, Osnovna škola “Mitropolit Mihailo”, Dom zdravlja i Kancelarija za mlade. Učenici Osnovne i Srednje škole danas su imali zajednički štand š u školi gde su delili bedževe i propagandni materijal. Srednjoškolcima je prikazan i kratki edukativni film”Dečko koji se stideo” i podelljen propagandni materijal. U holu Osnovne i Srednje škole bila je postavljena kutija za anonimna pitanja učenika “Sve što želim da znam a stidim se da pitam”. Učenici su mogli da pšostave pitanja o svemu što ih interesuje, a njihovi odgovori biće naknadno istaknuti u školi, kaže menadžer razvoja Crvenog krsta Ivana Vasiljević.


01. 12. 2010. VEST: SPS, KONGRES

Sednica Okružnog odbora Socijalističke partije Srbije za Zaječarski okrug održana je juče u Sokobanji. Razmatrano je sprovodjedje Odluke Glavnog odbora SPS-a o pripremama za VIII kongres u opštinskim organizacijama SPS-a: Sokobanja, Knjaževac, Boljevac i Zaječar. Konstantovano je da su sednice Opštinskih konferencija SPS-a u sve četiri opštine održane u datim rokovima, u prisustvu velikog broja izabranih delegata, pozvanih gostiju i predstavnika viših organa SPS-a. Na svim skupovima postignuto je apsolutno jedinstvo delegata u vezi predloga kongresnih dokumenata, izabrani su delegati kongresa, predloženi kandidati za članove Glavnog odbora i najodgovornije funkcije u SPS-u. U svim opštinskim organizacijama SPS-a u okrugu za predsednika stranke jednoglasno je predložen Ivica Dačić, a za predsednika Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS-a Branko Ružić. Za podpresednike je predloženo više kandidata medju kojima su i svi dosadašnji podpredsednici. VIII kongresu SPS-a koji će se održati 11. decembra u Beogradu iz Zaječarskog okruga prisustvovaće ukupno 63 delegata.

01.12.2010. VEST – Apel vlasnicima pasa

Policijska stanica u Sokobanji redakciji RTV „Sokobanja“ dostavila je Saopštenje za javnost u kome stoji: Imajući u vidu da se određeni broj vlasnika pasa ne pridržava odredbi člana 17 Zakona o javnom redu i miru, odnosno da ne preduzimaju potrebne mere odgovarajućeg nadzora i bezbednosti nad ovim životinjama, što za posledicu ima povređivanje i prestrašivanje građana, Policijska stanica u Sokobanji apeluje na sve vlasnike pasa, koji svoje ljubimce čuvaju ili izvode na javna mesta, da koriste zaštitne korpe, odgovarajuće povodce i da preduzimaju odgovarajuće mere nadzora. Protiv vlasnika pasa koji se ne pridržavaju navedenih odredbi biće preduzimane odgovarajuće zakonske mere, stoji u Saopštenju dostavljenom našoj redakciji.

01.12.2010. VEST – Karate

Evropsko prvenstvo u karateu za juniore i seniore u Es Ka federaciji, održano je u Koblencu u Nemačkoj 27. i 28. novembra. Ivana Zanfirović, karatistkinja "Ozren-Sokotopa", srpska reprezentativka, osvojila je III mesto. Konkurencija je bila jaka jer se svake godine kvalitet takmičara poboljšava, kaže Ivana Zanfirović.

01. 12. 2010. VEST - Prvenstvo Srbije

Takmičarska ekipa karate kluba "Ozren Sokotop" priprema se za Prvenstvo Srbije, koje će se održati u subotu, 04. decembra u Kragujevcu. Dve kvalifikacije za prvenstvo održane su u Despotovcu i Trsteniku, gde je ekipa postigla odlične retultate. Na kvalifikacijima su učestvovali skoro svi naši takmčari i po rezultatima svi su se kvalifikovali , tako da će cela takmičarska ekipa uzeti učešće na prvenstvu, saznajemo od trenera kluba, Ivane Zanfirović. Pripremamo se i nadamo se uspehu, dodaje ona.