eSokobanja.rs

Povodom poslednjih dešavanja na sednici Skupštine i informacija objavljenih na tu temu, RTV Sokobanja je dostavljeno reagovanje OO URS-G17 plus u kome stoji

26.12.2011. VEST - Saopštenje G17 plus

urs  Povodom poslednjih dešavanja na sednici Skupštine i informacija objavljenih na tu temu, RTV Sokobanja je dostavljeno reagovanje OO URS-G17 plus u kome stoji: OO URS-G17 plus Sokobanja obaveštava građane Sokobanje da konotirane informacije o prekidu XXVI sednice Skupštine, poput saopštenja OO SPS, kao i širenje glasina takve sadržine, predstavljaju samo pokušaj prikupljanja sitnih političkih poena prozaičnim korišćenjem jedne, ni po čemu nepropisne i nesvakidašnje situacije u radu lokalne skupštine, kako bi se negativno konotirali zamenik predsednika Skupštine Ljubiša Đorđević, član URS-G17 plus, i stranka u celini, i predstavili kao neodgovorni, kao oni koji opstruišu rad Skupštine i ne brinu o opštem, javnom interesu i životu građana uopšte.Istina je da je XXVI sednica Skupštine opštine Sokobanja prekinuta u skladu sa propisima-zbog neprihvatanja predloga zamenika predsednika Skupštine da se, zbog prethodno nepostignutog dogovora, odloži za narednu sednicu samo rasprava po tačkama koje se donose na razrešenje, odnosno imenovanje direktora Doma zdravlja. Istina je da time ni u kom slučaju nije bilo niti će biti ugroženo donošenje važne odluke o budžetu opštine i svih drugih odluka predviđenih dnevnim redmo XXVI sednice lokalne skupštine. Istina je da je zamenik predsednika Skupštine opštine Ljubiša Đorđević, nakon dogovora odborničkih grupa, zakazao novu sednicu Skupštine za 29. decembar. Dakle, građani Sokobanje treba da znaju da je istina da nepropisnih činjenja zamenika predsednika Skupštine opštine, kao i negativnih namera URS-G17 plus nije bilo, niti će ih biti, stoji u reagovanju.

 


26.12.2011. VEST - URS

Omladina Ujedinjenih regiona Srbije sprovela je akciju "Igračke na dar" u Sokobanji i još desetak gradova Srbije od 21. do 24. decembra. Akcija je osmišljena tako da su svi građani koji imaju stare igračke mogli da ih predaju na štandu Ujedinjenih regiona Srbije, koji će ih dalje proslediti onima kojima su te igračke najpotrebnije, tj. bolesnoj, siromašnoj i nezbrinutoj deci. Predstavnici URS-a u Sokobanji Slavoljub Ćirković i Ana Veljković zahvalili su svim građanima koji su učestvovali u akciji i najavili nove akcije nakon Nove godine.