eBooking Srbija

Muzička agencija „ESTRADA“, iz Vrnjačke Banje, u saradnji sa produkcijskom kućom „DISKOS“, iz Aleksandrovca i „MELOS“-a, iz Čačka, organizovala je takmičenje pevača, amatera pod nazivom „NOVE ZVEZDE“.

Muzička agencija „ESTRADA“, iz Vrnjačke Banje, u saradnji sa produkcijskom kućom „DISKOS“, iz Aleksandrovca i „MELOS“-a, iz Čačka, organizovala je takmičenje pevača, amatera pod nazivom „NOVE ZVEZDE“.
      Polufinalno takmičenje je održano u Sokobanji, na letnjoj pozornici „VRELO“, u sredu, 22. jula, 2009. godine i učešća je uzelo 24 takmičara, iz mnogih mesta Srbije: Vladičinog Hana, Blaca, Kruševca, Brusa, Vranja, Vrnjačke Banje, sa Kosova i Sokobanje.
     Stručni žiri činili su: Srećko Šušić, estradni umetnik; Mija Milutinović, direktor Diskosa i Aca Matić, predsednik Melosa i vokalni solista. Takmičare, a potom i nastup Srećka Šušića pratio je orkestar „KOKTEL“, iz Kraljeva i oko 600 posetilaca letnje pozornice skoro tri sata je uživalo u svirci orkestra i nadpevavanju pevača-amatera.
     Poseban utisak je ostavila i osvojila publiku, ali i žiri, svojim glasom mlađana Ikonija Stanković (16), iz Šilova, sa Kosova i najmlađi učesnik polufinala Danijel Vasić (12), koji su prošli u finale. Osim njih dvoje, još trinaest takmičara će se nadmetati u finalu u Vrnjačkoj Banji, 28. jula, ove godine. Od ukupno petnaest finalista, dve lepe devojke, divnog glasa, Milena Veljković (22) i Milena Alić (17), iz Sokobanje, putovaće u Vrnjačku Banju na završno takmičenje, sa željom da osvoje prvo mesto i zavrede nagradu, snimanje CD prvenca, u svojstvu nove muzičke zvezde srpske Estrade. Obema im želimo sreću i uspešan nastup u Vrnjačkoj Banji.
     Legenda i doajen srpske folk scene, pevač Srećko Šušić, je nakon regularnog dela takmičenja amatera, otpevao nekoliko svojih starih hitova, koji se i danas mogu čuti na lokalnim radio-stanicama i oduševio sve prisutne.  Dobar nastup i utisak pred publikom, svakako zavisi i od orkestra koji prati vokalnog solistu, a Koktel band, iz Kraljeva je bio na visini zadatka, neumorno i bez greške prateći sve učesnike više od tri sata. Druženje sa pevačima završeno je pola sata posle ponoći. Ulaznice su koštale samo 150 dinara i oni koji iz nekog razloga nisu posetili letnju pozornicu, ostali su uskraćeni za dobru zabavu.
     Vidimo se u Sokobanji!


Sokobanja, 23.07.2009.g.
tekst i foto:
Vladimir S. Putnik