eBooking.rs

Nagradjene pesme:: Knjizevnom veceri u atrijumu Zavicjanog muzeja u Sokobanji, u subotu 05. jula 2008. godine i podelom nagrada i pohvala pesnicima, zavrsen je ovogodisnji knjizevni konkurs Jutro nad Ozrenom 2008.

nagrađene pesmeKnjizevnom veceri u atrijumu Zavicjanog muzeja u Sokobanji, u subotu 05. jula 2008. godine i podelom nagrada i pohvala pesnicima, zavrsen je ovogodisnji knjizevni konkurs "Jutro nad Ozrenom 2008".
Na konkurs je prispelo 626 pesama od 183 autora iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske, Austrije i Svedske. Odlukom strucnog zirija, kojim je predsedavala Jelica Zupanc, knjizevnik i urednik dramskog programa RTS-a, nagradjene su tri pesme: prvu nagradu dobila je pesma "Ja vise nisam tamo", autora Radenka Zecica iz Bajine Baste, drugu "U kosi od inja", autora Petre Rajkovic iz Bijeljine, a trecu pesma "Beskucnik", autora Violete Jovic iz Nisa.
Petoro pesnika je za svoje stihove dobilo pohvale i to: Aleksandra Mladenovic iz Zajecara, Konstantin Cvetkovic iz Ribarske banje, Ljubinko Stojanovic iz Sokobanje, Mladjo Stanisic iz Bijeljine i Predrag Videnovic iz Sokobanje.
Nagradjenim pesnicima i posetiocima toplu dobrodoslicu i prijatan boravak u Sokobanji, pozeleo je zamenik predsednika opstine, Aleksandar Milenkovic, koji je prvonagradjenom urucio umetnicku sliku. Ostalim nagradjenim i pohvaljenim pesnicima priznanja je urucio Predsednik knjizevnog kluba "Sokolovo pero", Hranimir Milojkovic, a svecanost su uvelicale i svojim glasom oplemenile pevice Milena Veljkovic i Emilija Andjelic iz Sokobanje.

autor:

Vladimir S. Putnik