eSokobanja.rs

Oko pet-stotina lovaca iz svih krajeva Srbije, okupilo se ovog vikenda u podnožju planine Rtanj na tradicionalnu dvodnevnu hajku predatora (vuka, lisice, divlje mačke), pod nazivom „Vuku u goste“, ali od vuka ni traga, tako da su „gosti“ ostali kratkih rukava. Prvog dana po protokolu održano je gadjanje pokretne mete (glinenih goluba), i nepokretne mete vuka...

   Oko pet-stotina lovaca iz svih krajeva Srbije, okupilo se ovog vikenda u podnožju planine Rtanj na tradicionalnu dvodnevnu hajku predatora (vuka, lisice, divlje mačke), pod nazivom „Vuku u goste“, ali od vuka ni traga, tako da su „gosti“ ostali kratkih rukava.
Prvog dana po protokolu održano je gadjanje pokretne mete (glinenih goluba), i nepokretne mete vuka gde su osvajači nagrada bili, u gadjanju glinenih goluba:
1.mesto Ristić Ljubiša iz Kruševca
2.mesto Stanković Danijel iz Kruševca
3.mesto Miletić Saša iz Kruševca
U gadjanju nepokretne mete vuka:
1.mesto Tomić Predrag L.U.Soko
2.mesto Stanisavljević Saša L.S.Milušinac
3.mesto Dorić Mileta Bačko Gradište
   Drugoga dana u nedelju 1. marta, po prelepom sunčanom danu, ali ne i za lov na vuka, zbog velike dubine snežnog pokrivača ovoga puta lovci nisu imali sreće. Odstreljeni su, samo jedan šakal i divlja mačka.
Razočarani i pomalo umorni lovci hajku su završili u seoskom domu (Mužinac), gde su uz grejanu rakiju, lovački pasulj i neizostavnu lovačku mućkalicu prepričavali svoje doživljaje sa već završene hajke.
Medjutim, kako kažu lovci, najbitnije je da je druženje bilo lepo i nezaboravno i da je hajka završena bez ikakvog incidenta, a „VULETU“ ćemo doći ponovo u goste.
autor:
Perica Obradović