eSokobanja.rs

Glumci Gradskog pozorišta, "Teatar 91", iz Aleksinca, izveli su, u nedelju uveče 23. avgusta, jednočasovnu predstavu, "MOJA DRAGA", autora Radoslava Pavlovića, u atrijumu Zavičajnog muzeja, u Sokobanji.

 Glumci Gradskog pozorišta, "Teatar 91", iz Aleksinca, izveli su, u nedelju uveče 23. avgusta, jednočasovnu predstavu, "MOJA DRAGA", autora Radoslava Pavlovića, u atrijumu Zavičajnog muzeja, u Sokobanji. Predstava je počela nešto pre zakazane satnice, zbog najave mogućih lokalnih pljuskova. Ipak, predstavu je pratilo oko 500 sokobanjskih gostiju i meštana, naviklih da u blizini muzeja budu i pre zakazanih termina, za događaje na otvorenom.
     "Moja draga", je savremena priča o mladom bračnom paru koji se nakon godinu dana zajedničkog, bračnog, života suočava sa problemima i na prvi pogled ne ume da ih prevaziđe. Još kada se u nastale probleme umeša obostrana preljuba,  eto zapleta većeg od prethodnog. Priča je smeštena u vreme rata na Kosovu i u Srbiji i ipak na kraju se sve lepo završava i svi su srećni.
     Sa psihološke strane posmatranja priča je poučna i uči nas kako da na obostranu radost i korist rešimo probleme sa kojima se kroz život suočavamo i naglašava dve osobine, odnosno vrline, čovekove ličnosti: razumevanje i toleranciju.
    Jednočinku, "Moja draga", izvrsno su sokobanjskoj publici predstavili glumci: Aleksa Tokić - NIkola; Bojan Cvetković - Gordan; Katarina Mitić - Gordanova supruga; i Ninuška Milivojević - Sonja. Scenarista i reditelj predstave je Branislav Nedić, upravnik "Kruševačkog pozorišta", iz Kruševca.
     Teatar 91, iz Aleksinca i prethodnih godina je gostovao u Sokobanji i uvek će se rado odazvati pozivu, rekla nam je Milena Rašić, organizator i član Gradskog pozorišta u Aleksincu.
     Vidimo se u Sokobanji!


Sokobanja, 23.08.2009.g.
tekst i foto:
V.S. Putnik