eSokobanja.rs

Kinološko društvo-Sokobanja po odobrenju Kinološkog saveza Srbije i Medjunarodne kinološke federacije održaće Medjunarodnu utakmicu pasa ptičara. Utakmica će se održati u subotu. 9. aprila na terenima Lovačkog udruženja „Soko“.

04. 04. 2011. VEST: Medjunarodna utakmica pasa ptičara

pticar

Derbi mladih engleskih ptičara do 30 meseci starosti i utakmica kontinentalnih ptičara i engleskih ptičara održani su u subotu, na terenima Lovačkog udruženja „Soko. Organizator je Kinološko društvo Sokobanja. Bodovna divljač za ovo takmičenje bila je jarebica. Derbi mladih engleskih ptičara održan je u subotu prepodne. Učestvovalo je dvadestak pasa. Uprkos vetru, derbi je uspešno završen. Najbolji pas bio je Bel, vlasnika Panagiotisa Manolakisa iz Grčke, srpskog odgajivača „Raikel“. U toku prepodneva održana je i utakmica kontinentalnih ptičara, kojih je bilo u malom broju, a popodne utakmica engleskih ptičara. Bilo je petnaestak učesnika. Dve seterke su imale odlične ocene. Prva je Luna, vlasnika Marka Krkesića, a druga Djina, Zorana Nikolića. Utakmica je uspela, kaže predsednik Kinološkog društva Sokobanja, Vojkan Mišljenović. Ekonomska kriza utiče na broj učesnika, jer je teško odvojiti sredstva za put, ali ipak kada je derbi u pitanju, zainteresovanih ima, a ovo je i prilika za promociju Sokobanje i naših terena, dodaje on.


  Kinološko društvo-Sokobanja po odobrenju Kinološkog saveza Srbije i Medjunarodne kinološke federacije održaće Medjunarodnu utakmicu pasa ptičara. Utakmica će se održati u subotu. 9. aprila na terenima Lovačkog udruženja „Soko“. Očekuje se 35-40 učesnika,a bodovna divljač za ovo takmičenje je jarebica, saznajemo od predsednika Kinološkog društva Sokobanja, Vojislava Mišljenovića. Ovo je redovna utakmica, prošle godine je bila održana u Požarevcu, pretprošle u Nišu, a ove godine je Sokobanja dobila organizaciju, dodaje on. Posle utakmice, održaće se i derbi za mlade engleske ptičare do 30 meseci.