eSokobanja.rs

GREŠKA NA MARKI - ŠEST MILIONA EVRA! OBILIĆ: JEDVA SE PROVUKAO! ILI: ZIDOVI PAMTE! OD DANAS, 8. JUNA - TELEFON IZ SNOVA ZA SVAKOG! SVETA CECA VELIČKOVA! ZEMLJO, OTVORI SE! ZBOG OBLINA - ŽENA DOBILA OTKAZ! NA ROĐENJU BEBE SU REKLE A, A NA VENČANJU DA! DOKTORKA ZA BRAK! LOŠI MOMCI - I STRAVA DEVOJKE! SEZONA KUPANJA, DAN PRVI! GDE SE DEDE CAR-NAPOLEONOVO BLAGO?!

KRIVIJI OD PIZE - ČETIRI PUTA!

 Da li se, arhitektu, pomakao uglomer kad je projektovao ovaj soliter u Abu Dabiju, ili je, tek, u pitanju inat - kriva zgrada na slici je četiri puta krivija od čuvenog Krivog tornja u Pizi, u Italiji!
   Pogledajte, sami... ma, 18 stepeni kao ništa!
   U ovoj zgradi su zaposleni službenici koji drže levo rame uzdignutije od desnog da bi uspostavili radnu ravnotežu! Zgrada ima 160 metara i 35 spratova.
   Ipak, za svaki slučaj, "sigurno je sigurno" - ova "kriva lepotica" nije kriva od temelja već - od 12. sprata.

   oOo
 

GREŠKA NA MARKI - ŠEST MILIONA EVRA!


  Da, i to se dešava, pa, prema tom, pazite šta vam kroz ruke prolazi!
   Jedna švedska poštanska marka, odštampana s greškom još daleke 1855, po svoj prilici je na putu da obori "lični" rekord od 6 milona evra!...
   Ja bih je kupio kad bih imao pare. Na sledećoj javnoj prodaji, sigurno će vredeti još i više!
   A ovaj pravi "rudnik" para, slučajno je otkrio jedan 14-godišnjak kad je preturao po pošti svoje bake na prašnjavom tavanu!
   Imate li vi tavan?... Imate!... Pa šta čekate?! Brzo, penjite se!


   oOoOBILIĆ: JEDVA SE PROVUKAO! ILI: ZIDOVI PAMTE!

 Da "go čovek" ne poveruje: matična služba beogradske opštine Savski venac - kako čitamo u novinama - nije htela da odobri ime OBILIĆ porodici novorđenčeta Miloša Đukanovića iz Obrenovca!
   Da bi sinu dao ime OBILIĆ, morao je da prođe velike muke! Ali, Srbi - radujte se - uspelo je!!!
   Objašnjenje matične službe - nije zgodno da neko ima dva prezimena!
  - OBILIĆ je prezime i nije zgodno da u našoj sredini ime detetu bude Obilić - kaže matičarka.
   Tek na intervenciju Gradske uprave - a zna se koji DIV stoji na njenom čelu! - dozvoljeno je da Đukanovićevo dete dobije ime proslavljenog kosovskog junaka - OBILIĆ...
  Da li vam nešto znači podatak - do 90-ih godina, u zgradi sadašnje opštine Savski venac - bila je Albanska ambasada?! Možda - zidovi pamte?!


   oOoOD DANAS, 8. JUNA - TELEFON IZ SNOVA ZA SVAKOG!


 Ko čeka, dočeka!...
Od danas, 8. juna 2010. kao piše u naslovu - fiksni operater "Orion telekom" - počinje s radom i nudi svim građanima trenutno dobijanje broja koji mogu da sele - iz kuće u vikendicu, iz vikendice na plažu, s plaže u hotelsku sobu, iz hotelske sobe u kancelariju, itd. - zahvaljujući Nj. V. Internetu!
   Korisnici će plaćati samo 600 (šest stotina) dinara mesečno! Imaće neograničen pristup Internetu i određen broj minuta u telefonskom saobraćaju!
   -  Mi smo nov operater i želimo da pomognemo građanima kojima je telefon neophodan: brzo, za trenutak! - kažu u kompaniji.


   oOo


   SVETA CECA VELIČKOVA!

 Da mašta - ili, nešto, drugo! - nema granica, dokazao je - bojom po čamovini - jedan srpski student - s jednog našeg umetničkog fakulteta - izem mu umetnost! - u jednom našem gradu u lepoj nam i hrišćanskoj zemlji Srbijici!
   Ova ikona, svud se "vrti", ko zna koliko je puta, već, obišla svet - sve se vidi: i mikrofon svete Cece, i bujne grudi... gledajte i... i...

   Boba Mihić

   oOo

 

 ZEMLJO, OTVORI SE!

Ruski profesori godišnje uzmu mita u vrednosti od neverovatnih 5,5 milijardi dolara!... A za upis dece na fakultete, roditelji "ispovrnu" (iz džepova i slamarica!) milijardu i po dolara!...
   To su "ubitačni" podaci...
   Da, "tehnika" je poznata: plav koverat i unutra 20.000 rubalja, to je oko 700 dolara - i, to je to! Ko ima, može da se upiše i preko reda! Ko ima više, ne mora ni da ide u školu! A ko ima najviše - diplomu dobije odmah - na ulici, u metrou, u parku... gde se "dve strane" dogovore!
   U gradu Uljanovsku, na primer, radio je hirurg koji nije ni studirao medicinu! Kako li je, taj, sekao?!... "Kao u tanjiru!"...
   Zgodna profesorka Polina je u moskovskom restoranu "Divan" - uzela plav koverat i u njemu mito od 35.000 evra (rekord!) - uz obećanje da će sve biti O. K.! Policija je sve snimila: i sliku, i video, i ton - pa je lepa Polina morala da bude otpuštena - a, zajedno s njom - i njen otac - dekan!...
   Pameti, gde si?!...
   A sećate li se onih naših - srpskih - profesora koji su uzimali mito?! Šta je bilo s njima?!...
   Hm, ne vucite me za jezik... Povraća mi se!... Ova vrućina, ha!

   oOo


ZBOG OBLINA - ŽENA DOBILA OTKAZ!

Vest je iz Njujorka...
   Prelepa gospođa Debra Lorencana (33), dobila je otkaz jer je svojim seksi-izgledom izazivala-uznemiravala svoje kolege! 
   To što ona ima dvoje dece "na hrani i brizi" - a nema muža - upravu nije bilo briga: mora da ode - manji je radni učinak zbog njenog izazovnog izgleda - niko ništa ne radi - samo "zevaju" u nju i pokušavaju da joj zakažu "sudar"! E, to, tako, više "ne može"!
   A Debra, tap - pa tužbu!...
   Uskoro će o tom odlučivati Sud!

   oOo


NA ROĐENJU BEBE SU REKLE "A", A NA VENČANJU "DA"!

Nije šala, nije igra reči... Njih dvoje su se, zaista venčali, a rođeni su istog dana, istog minuta u istoj sali porodilišta u Filadelfiji - i - sudbina je tako htela - venčali su se!... kad je, za to, došlo vreme!...
   Rođeni su 17. aprila 1986. u isti sat i minut - njihove mame su ležale krevet do kreveta - i - venčali su se 12. juna ove godine!
   Slučajno, zar ne!

   oOo


DOKTORKA ZA BRAK!

Pre venčanja, ako proučite knjigu "U dobru i u zlu" Amerikanke Tare Parker-Poup, možete proveriti da li će vam brak biti uspešan ili ne! Drugim rečima, da li ste u rizičnoj grupi ili niste!
   Svaki brak - tvrdi gospođa Parker-Poup - sastoji se "od sitnica"! (Ne znam da li su s tim u vezi "poljupčići"!)...
   Pa, zašto, onda, dolazi do razlaza, raskida i razvoda?!...
   Pa, zbog "krupnih razloga" - zaključuje ona. A mogli su se predvideti - i mnogi brakovi bi bili spaseni!...
   Poručite i proučite ovu knjigu iz Amerike, nećete zažaliti. Pa, tek, onda, pred oltar!
   I, pazite - ko će kog da nagazi!

   oOo


LOŠI MOMCI - I "STRAVA DEVOJKE"!

To se, odavno, zna: najbolje devojke - sve, odreda - padaju na "loše momke" - a niko ne zna ni kako ni zašto!
   Bre, ima li, tu, neko pravilo, pa da i mi "malo glumimo"?!
   Žene vole kavaljere, da im se otvore vrata od kola, ugura cevčica u voćni sok, pridrži kaput, ponese kesa s pijace - ali - ne strava-devojke - one vole "loše momke" - koji nisu ni čuli za one "sindikalne" štosove!
   Evo čim "loši momci" privlače takve devojke-lepotice: rade šta im padne na pamet; iznenađuju iz minuta u minut; vole pustolovine; sigurni su u sebe; sve što obećaju ispune; oblače se i ulepšavaju po svom ćefu...

   oOo


SEZONA KUPANJA, DAN PRVI!

Najzad, posle tolikih kišnih dana, zaljubljenici u "kupanjac" mogu da odahnu! Skoro svud, plaže su otvorne, na radost i mladih i odraslih!
   Na primer, u Beogradu, na otvorenom bazenu SRC "Tašmajdan" - dnevna karta košta 250 dinara, a posle 16 sati 150 dinara. Ulaz za decu je "samo" 100 dinara!
   Tako je kupanje počelo i u SC "Olimp", a prvi dan je besplatan ulaz. Ovaj bazen - koji zaista pleni oko - otvoren je od 10 do 19 sati i od 21 sat do 24 sata. Bogami, evropski!...
   Ako neko ima najsvežije podatke o sokobanjskoj plaži "Župan", nek nam javi da obavestimo klijentelu.

   oOo


GDE SE DEDE "CAR-NAPOLEONOVO" BLAGO?!

Kažu - bilo je 80 tona čistog "žeženog" zlata! Toliko su "pozajmili" kad su ušli u Moskvu - francuski vojnici - i u druge ruske gradove daleke 1812! (P. I. Čajkovski ima prelepu simfoniju "1812"). Zna se i to da je blago zakopano duboko ispod zemlje, na, jedno 100 do 200 kilometara od Moskve - i ništa, više! A početak iskopavanja - kroz dva dana - to jest, 12. juna 2010!
   Bre, da sam nešto bliži...

    Boba Mihić