eSokobanja.rs

SOKOBANJA:: Štrajk u O. Š. Mitropolit Mihailo obustavljen je danas, saznajemo od predsednice Odbora sindikalne organizacije O. Š. Mitropolit Mihailo / Štrajk u S. Š. Branislav Nušić se nastavlja, ali ne obustavom rada, već uz poštovanje minimuma procesa rada

07. 02. 2011. VEST: KRAJ ŠTRAJKA u O.Š.

strajk prosvetaraŠtrajk u O. Š. "Mitropolit Mihailo" obustavljen je danas, saznajemo od predsednice Odbora sindikalne organizacije O. Š. "Mitropolit Mihailo, Gordane Ilić. O. Š. "Mitropolit Mihailo" pripada Sindikatu obrazovanja Srbije koji je u petak, 04. februara, potpisao protokol sa Vladom Republike Srbije i time pozvao svoje članstvo da okonča štrajk. Ovim protokolom je predvidjeno da se u cilju obezbedjivanja položaja zaposlenih čije se plate isplaćuju na teret budzeta za 2011 obezbedi: isplata zaostalih otpremnina zaposlenima koji su otišli u penziju; isplata jubilarnih nagrada za 2009., 2010. i 2011. godinu . Predvidjeno je povećanje plata za oko 13, 6% do kraja godine. 2% smo imali već u januaru,za maj 5% i za oktobar još 5% i ukoliko bude viška novca u budzetu da se obezbedi dodatno uskladjivanje plata u toku godine, kaže Gordana Ilić. Većina članova Sindikata obrazovanja Srbije nije zadovoljna ovim , medjutim pošto je to odluka glavnog odbora našeg sindikata, mi se slažemo sa odlukom i zbog toga smo danas prekinuli štrajk, dodaje Gordana Ilić.

07. 02. 2011. VEST: ŠTRAJK U SREDNJOJ ŠKOLI

Štrajk u S. Š. "Branislav Nušić" se nastavlja, ali ne obustavom rada, već uz poštovanje minimuma procesa rada, odnosno skraćenjem časova na 30min, saznajemo od predsednice Unije sindikata prosvetnih radnika ove škole, Ane Milićević. Zbog aktuelnih dešavanja više informacija o nastavku štrajka u S. Š. "Branislav Nušić", dobićemo sutra.