eSokobanja.rs

Fudbalski klub "Ozren", iz Sokobanje, koji se takmici u Pomoravsko-timockoj ligi, juce je na svom terenu savladao FK "Morava" iz Cuprije rezultatom 1 : 0.

 Fudbalski klub "Ozren", iz Sokobanje, koji se takmici u Pomoravsko-timockoj ligi, juce je na svom terenu savladao FK "Morava" iz Cuprije rezultatom   1 : 0.
     Poslednjih nedelju dana u klubu "Zelenih" sa Podine, bilo je burno; igraci su zapoceli štrajk i u pitanju je bilo i odigravanje ove prvenstvene utakmice! Naime više meseci, unazad, igracima i treneru kluba nisu isplacivane novcane  nadoknade. Dan pred utakmicu, treneru su isplaceni nekoliko licnih dohodaka, a igracima je predsednik opštine, Dimitrije Lukic obecao da ce sve obaveze prema igracima biti regulisane u ponedeljak. Igraci su pristali da odigraju utakmicu u nedelju, ali traže ostavke svih clanova Uprave kluba, koji su ih, kako kažu, zamajavali svih ovih meseci! Skupština kluba je zakazana i videcemo šta ce od svega biti.
     Motivisani obecanjem predsednika opštine Sokobanja, igraci FK "Ozren" su istrcali na teren sa namerom da ostvare pobedu u susretu protiv lidera na tabeli lige. Od prvog zvižduka sudije, igraci Ozrena su zapoceli seriju napada, sa dosta dobrih kombinacija i brzih prodora ka protivnickom golu. Citavo prvo poluvreme se igralo na polovini FK "Morava", ali pogodaka nije bilo. Nervoza je bila prisutna kod igraca, bilo je dosta prekida zbog prekršaja i samo u prvom poluvremenu trojica fudbalera Ozrena su "požuteli"! Stotinak prisutnih navijaca, kao i posmatraci sa strane, slažu se u proceni da je sudijska trojka bila naklonjenija gostujucem timu i da su Zeleni u nekoliko situacija ošteceni, ali sudijska mora da se poštuje.
     U nastavku igre repriza prvog dela utakmice: Ozren napada, juriša, igraci daju sve od sebe, ali odbrana Cupricana odlicno brani svoj šesnaesterac i prilaze golu. I kada se cinilo da ce ovaj duel biti završen najnepopularnijim rezultatom, u 55. minutu, iz jednog kontranapada, Boban Petrovic, igrac domacih, je iskoristio nepažnju golmana gostiju i lob udarcem sa oko 35 metara, postigao tako dugo željeni pogodak. Do kraja utakmice se više taktiziralo, malo odugovlacilo, izvršene su zamene igraca i rezultat 1 : O, Ozrenci  su uspeli da sacuvaju i osvoje tri boda, koja dosta znace.
     Nadamo se da ce i na Skupštini kluba problemi biti rešeni, na zadovoljstvo kako igraca, tako i Uprave kluba i navijaca!
     Vidimo se na stadionu "Bata Nole", u Sokobanji.

autor:

Vladimir S. Putnik