Komunalna policija sredinom oktobra počinje sa radom - Vesti Soko TV 06.10.2010.godine

Posle dve godine najavljivanja, sredinom oktobra, počeće da radi komunalna policija. Pomagaće građanima da lepše urede gradove i bolje organizuju život u njima./ Dom zdravlja Sokobanja je na rang listi zdravstvenih ustanova prema postignutim rezultatima u stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite, zauzeo visoko peto mesto, saznajemo od direktora Doma zdravlja Slaviše Antonijevića, koji je prisustvovao VI Nacionalnoj konferenciji o stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite u Republici Srbiji./ U okviru dečije nedelje, mališani Pretškolske ustanove "Bucko", danas posetili Crveni krst naše opštine i pokloni staru garderobu i igračke ugroženim grupama dece./ Četvrtog dana obeležavanja Dečije nedelje za pripremno predškolske grupe i sokobanjske osnovce sutra u 11 časova biće organizovana poseta predsedniku Opštine Dimitriju Lukiću./ Agencija za borbu protiv korupcije je, u saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije, raspisala konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji na temu “Neću preko veze”.

Komunalna policija sredinom oktobra počinje sa radom - Vesti Soko TV 06.10.2010.godine
6 Oktobar 2010

06.10.2010. VEST – Komunalna policija sredinom oktobra počinje sa radom

komunalna policijaPosle dve godine najavljivanja, sredinom oktobra, počeće da radi komunalna policija. Pomagaće građanima da lepše urede gradove i bolje organizuju život u njima. Komunalni policajci reagovaće na buku iz kafića, nered u parkovima, nepropisna parkiranja, ali i pomagati u uklanjanju bespravno postavljenih objekata. Imaće široke nadležnosti i status službenog lica, pa će se i napad na njih tako tretirati. Predviđene su kazne od 10.000 do 50.000 dinara za ometanje komunalnog policajca u obavljanju poslova. Komunalni policajac moći će da upozori građane, proveri njihov identitet, daje usmena naređenja, privodi, pretresa, privremeno oduzme predmet, upotrebi video-nadzor i sredstva prinude, službene palice i sredstva za vezivanje. Međutim, sve što radi, biće strogo kontrolisano. Sedamnaest gradova Srbije do sada je uputilo kandidate na obuku za komunalne policajce, 270 kandidata je završilo obuku, a trenutno se obučava još njih 107. Zakonom je propisano da na 5000 žitelja bude jedan komunalni policajac. "Početkom rada komunalne policije i mi kao ministarstvo pripremamo izvesnu kampanju u kojoj imamo nameru da pozovemo građane da se i nama obrate svojim predlozima, sugestijama", objašnjava Milan Marković, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu.


06.10.2010. V E S T – Dom zdravlja Sokobanja je na rang listi zdravstvenih ustanova prema postignutim rezultatima peto mesto

Slaviša AntonijevićDom zdravlja Sokobanja je na rang listi zdravstvenih ustanova prema postignutim rezultatima u stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite, zauzeo visoko peto mesto, saznajemo od direktora Doma zdravlja Slaviše Antonijevića, koji je prisustvovao VI Nacionalnoj konferenciji o stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite u Republici Srbiji. Konferencija je održana 29. septembra u Beogradu i na njoj su saopšteni rezultati evaluacije kvaliteta rada zdravstvenih ustanova na osnovu pokazatelja kvaliteta koji se prate i analiziraju, kao i rang lista zdravstvenih ustanova prema postignutim rezultatima u stalnom unapređenju kvaliteta, na kojoj je sokobanjski Dom zdravlja od 157 zdravstvenih ustanova zauzeo visoko 5. mesto. Osnovni parametar koji se pratio kod rangiranja je preventivni rad. U ranguranju je praćeno i nekoliko domena kvaliteta- pokazatelji procesa rada, zadovoljstvo korisnika-pacijenata, zadovoljstvo zaposlenih, kontinuirana medicinska edukacija i rad Komisije za kvalitet u zdravstvenim ustanovama. Ove godine evaluiran je kvalitet zdravstvene zaštite za 2009. godinu., kaže direktor sokobanjskog Doma zdravlja Slaviša Antonijević.


06. 10. 2010. VEST: Mališani Pretškolske ustanove "Bucko", danas posetili Crveni krst naše opštine i pokloni staru garderobu i igračke

U okviru dečije nedelje, mališani Pretškolske ustanove "Bucko", danas posetili Crveni krst naše opštine i pokloni staru garderobu i igračke ugroženim grupama dece. Zajedno sa vaspitačicama i radnicama Crvenog krsta uz posluženje, mališani su pogledali crtani film, čiji je junak humani dečak koji pomaže svima koji su u nevolji. Pokušali smo da na način prilagodjen dečijem uzrastu, kroz crtani film, pokažemo mališanima šta je to čime se Crveni krst bavi i koje su osnovne aktivnosti ove ustanove, kaže Ivana Vasiljević, menadžer razvoja Crvenog krsta.


06.10.2010. VEST – Četvrtog dana obeležavanja Dečije nedelje

Četvrtog dana obeležavanja Dečije nedelje za pripremno predškolske grupe i sokobanjske osnovce sutra u 11 časova biće organizovana poseta predsedniku Opštine Dimitriju Lukiću. Predškolci će sutra posetiti i Biblioteku „Stevan Sremac“. U Predškolskoj ustanovi „Bucko“ na kraju radnog dana svim grupama biće podeljene igračke. Obeležavanje Dečje nedelje završiće se u petak 8. oktobra - ovaj dan biće najlepši i najveseliji jer će biti organizovan maskenbal, zajedno sa Osnovnom školom. Maskembal sa žurkom počinje u 10 časova ispred Miloševog konaka.


06.10.2010. V E S T – Konkurs protiv korupcije

Agencija za borbu protiv korupcije je, u saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije, raspisala konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji na temu “Neću preko veze”. Cilj ovog konkursa je da mladima u Srbiji skrene pažnju na jedan od najvećih društvenih problema, te da među njima afirmiše aktivan pristup u sprečavanju ove pojave. Istovremeno, na ovaj način se u školskim institucijama mogu otvoriti diskusije o važnim pitanjima: moralne norme društva i integritet institucija i građana. Pozivamo učenike da se odazovu i svojim kreativnim idejama i radovima daju doprinos suprotstavljanju korupciji. Biraćemo najbolji literarni i likovni rad, najbolju amatersku fotografiju ili amaterski video snimak kao i najbolji slogan, a nagrada za najbolje je godišnja pretplata na časopis “Nacionalna geografija” i objavljivanje radova u štampi i internet prezentaciji Agencije. Konkurs je otvoren do 5. novembra 2010. godine, a dodatne informacije se mogu naći na internet prezentacijama Agencije www.korupcija.gov.rs i Kancelarija za mlade www.youth.rs, kao i u osnovnim i srednjim školama u Srbiji. Stoji u Saopštenju Agencije za borbu protiv korupcije dostavljenom našoj redakciji.


06.10.2010. VEST - Kompleti za prvu pomoć

auto apotekaKompleti za prvu pomoć proizvođača “Tosama” neispravni su po Zakonu o lekovima Srbije zbog toga što nemaju deklaraciju na srpskom jeziku. Dnevni list “Pres” navodi da se u kompletima te slovenačke kompanije, koji se distribuiraju u Srbiji, nalaze slovenački nazivi pribora. Predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da su svi distributeri dužni da prodaju komplete koji ispunjavaju sve standarde i da sav materijal i uputstvo za korišćenje moraju da budu na srpskom jeziku. U Agenciji za lekove i medicinska sredstva kažu da, ukoliko je ovo istina, to predstavlja direktno kršenje Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima, ali da nije na njima da se time bave, jer su za to nadležni Ministarstvo zdravlja i tržišna inspekcija, prenosi “Pres”. Od 19. septembra sledeće godine kutija za prvu pomoć biće obavezan deo opreme, a oni koji to ne budu poštovali rizikuju da plate kaznu od 3.000 dinara.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt