eSokobanja.rs

Kancelarija za mlade:: NDI organizacija organizuje pilot program razmene srednjoškolaca između SŠ Branislav Nušić i Međunarodne beogradske škole, čiji prvi će deo, odnosno gostovanje mladih iz Beograda u Sokobanji, biti sproveden ovog vikenda

kancelarija za mlade sokobanja23.03.2012. VEST - Kancelarija za mlade - Razmene srednjoškolaca

NDI organizacija organizuje pilot program razmene srednjoškolaca između SŠ Branislav Nušić i Međunarodne beogradske škole, čiji prvi će deo, odnosno gostovanje mladih iz Beograda u Sokobanji, biti sproveden ovog vikenda, kaže Ivana Radosavljević, koordinatorka Kancelarije za mlade. 8 srednjoškolaca iz Beograda će, zajedno sa 10 mladih Sokobanjaca, učiti o aktivizmu, pisanju projekata i team building-u, odnosno pravljenju grupa i timova. Uzvratna poseta sokobanjskih srednjoškolaca uslediće u aprilu, a jedna od tema biće "Mogućnosti mladih u Evropskoj uniji".

 


26.03.2012. VEST - Akcioni plan za mlade

Kako saznajemo od koordinatorke Kancelarije za mlade Ivane Radosavljević u toku je izrada i implementacija Akcionog plana iz oblasti preduzetništva u saradnji sa USAID-om, Kromer grupom i radnom grupom iz Sokobanje. Cilj ovog plana jeste pomoć mladima u zapošljavanju ili samozapošljavanju, ali i davanje svih potrebnih informacija onima koji žele da se bave preduzetništvom. Ovaj program obuhvata sve kategorije mladih, a za najbolje projekte predviđena je pomoć u iznosu od 5.000 američih dolara.