eSokobanja.rs

Opština Sokobanja objavila je Javni poziv za dodelu nagrada izuzetno talentovanim učenicima i studentima, apsolventima i sstudentima na postdiplomskim studijama. / Ugovori o sredstvima za adaptaciju smeštaja danas u zgradi Skupštine opštine Sokobanja uručeni izbeglim i interno raseljenim licima./ Srednja škola "Branislav Nušić" u petak 8. oktobra obeležila je Dan škole./ IV Radničko sportski susreti SSSS, svečano su zatvoreni u subotu dodelom priznanja i nagrada najboljima./ Književno veče "Sokolovo pero i prijatelji" sa modnom revijom "Etnosa" održano je u subotu u Galeriji, legatu Miluna Mitrovića.

11.10.2010. VEST – Javni poziv za dodelu nagrada izuzetno talentovanim učenicima i studentima

trpeza zlatne ruke sokobanjaOpština Sokobanja objavila je Javni poziv za dodelu nagrada izuzetno talentovanim učenicima i studentima, apsolventima i sstudentima na postdiplomskim studijama. Na Javni poziv mogu da se prijave izuzetno talentovani učenici, studenti, apsolventi i studenti na postiplomskim studijama sa prebivalištem na teritoriji Opštine Sokobanja ito ako ispunjavaju sledeće kriterijume: učenici škola za talentovane učenike koji imaju prosečnu ocenu najmanje 4,80, učenici generacije, učenici i studenti čiji su radovi nagrađeni ili koji su osvojili jednu od prve tri nagrade na takmičenjima na republičkom i međunarodnom nivou, Najbolji studenti na godini i studenti sa prosečnom ocenom od najmanje 9,80 pod uslovom da redovno upisuje semestre, apsolventi-koji imaju prosečnu ocenu najmanje 9,50 i studenti postiplomskih studija koji su upisali završnu godinu sa prosečnom ocenom najmanje 9,50. Zahtevi se podnose Komisiji za dodelu nagrada učenicima i studentima preko pisarnice Opštinske uprave. Rok za podnošenje zahteva je do 1. novembra 2010. godine. Sve dodatne informacije mogu se dobiti kod Dušice Stanković ilina telefon 830-173


11. 10. 2010. VEST: Ugovori o sredstvima za adaptaciju smeštaja uručeni izbeglim i interno raseljenim licima

Ugovori o sredstvima za adaptaciju smeštaja danas u zgradi Skupštine opštine Sokobanja uručeni izbeglim i interno raseljenim licima. Na osnovu saradnje Povereništva za izbeglice opštine Sokobanja i Republičkog komesarijata za izbeglice i interesovanja i realne potrebe izbeglih i interno raseljenih lica sa teritorije Sokobanje da adaptiraju svoj smeštaj, letos je potpisan sporazum na osnovu koga su opština Sokobanja i Republički komesarijat za izbeglice udružili sredstva u iznosu od 1 125 000 dinara za ove potrebe. Najveći deo sredstava obezbedilo je Ministarstvo za rad i socijalnu politiku-Komesarijat za izbeglice, a opština Sokobanja učestvovala je u procentu od 10 odsto. Maksimalni iznos po licu bio je 375 000 dinara, a sredstva su odobravana na osnovu izveštaja Komisije koja je obišla sve podnosioce zahteva. Na konkurs je bilo prijavljeno 9 lica, a 6 lica su ispunila uslove konkursa, kaže predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić. Svi podnosioci zahteva koji su dobili sredstva u obavezi su da do 13. decembra o dobijenom materijalu prilože verodostojne dokaze i to će biti jedan od elemenata na osnovu kojih će Komesarijat za izbeglice vrednovati ponašanje Opštine Sokobanja i lica koja su dobila pomoć i na osnovu toga odlučivati o budućim zahtevima opštine Sokobanja, dodao je Lukić.


11.10.2010. VEST – Srednja škola "Branislav Nušić" u petak 8. oktobra obeležila je Dan škole

Srednja škola "Branislav Nušić" u petak 8. oktobra obeležila je Dan škole. Srednjioškolci su povodom toga pripremili prigodan program za profesore, učenike i roditelje koji je prikazan u sali Bioskopa "Moravica". Pored pesama na francuskom jeziku, srednjoškolci su u drugom delu programa prikazali predstavu "Vlast" rađenu po istoimenoj komediji Branislava Nušića. VD direktora sokobanjske Srednje škole Dragana Trifunović kaže da je zadovoljna celokupnim programom i ovom prilikom pohvalila je sve učenike koji su učestvovali u pripremanju priredbe.


11.10.2010. V E S T - Zatvaranje RSI SSS

IV Radničko sportski susreti SSSS, svečano su zatvoreni u subotu dodelom priznanja i nagrada najboljima.Sveukupni pobednik ove godine je Veće saveza samostalnih sindikata Grada Niša, drugo plasirana u ukupnom plasmanu je ekipa Samostalnog sindikata zaposlenih u bankama, osiguravajućim društvima i drugim finansijskim organizacija, a treće mesto zauzela je ekipa Samostalnog sindikata Hemije i nemetala Srbije. Na terenima hotela „Zdravljak” 350 učesnika raspoređenih u 14 ekipa, borilo se za odličija u 17 disciplina. Članovi organizacionog odbora puni su reči hvale kada je u pitanju Sokobanja i domaćin hotel Zdravljak , tako da će V Radničko sportski susreti SSSS biti održani i naredne godine u našem mestu.


11. 10. 2010. VEST: Književno veče "Sokolovo pero i prijatelji" sa modnom revijom "Etnosa"

Književno veče "Sokolovo pero i prijatelji" sa modnom revijom "Etnosa" održano je u subotu u Galeriji, legatu Miluna Mitrovića. Učestvovali su gosti iz Paraćina i Lapova, Milena Veljković, vokalni solista, manekenke "Etnosa" i pesnici "Sokolovog Pera". Tokom književne večeri podeljene su zahvalnice sponzorima koji su u toku leta pomogli organizaciju manifestacija "Sokolovog pera": konkurs "Jutro nad Ozrenom" i "Pesnički maraton". Pesmom i zahvalnicama, želeli smo da se odužimo organizacijama i pojedincima koji su nas pomogli, kaže Hranimir Milojković, predsednik Književnog kluba "Sokolovo pero" i dodaje da je Klub književno veče za ovu priliku radio sa radionicom "Etnos" i da se ova ideja dopala i gostima i publici. Manekenke Etnosa nosile su jesenje modele članica radionice.

 

 11.10.2010. V E S T – FK „Ozren”

U šestom kolu Okružne lige Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga fudbaleri Ozrena pobedili su juče u Grezni kod Knjaževca domaću ekipu „Omladinac” rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Mihajlo Manojlović u 26 minutu.

– Kadeti i omladinci

Drugi tim FK “Ozren”- kadeti i omladinci u okviru šestog kola Opštinske lige, sastaje se sutra u Mužincu sa ekipom “Jedinstvo”. Utakmica počinje u 15 časova. Drugi tim FK „Ozren” - kadeti i omladinci nije odigrao utakmicu u okviru šestog kola opštinske lige u Mužincu jer se igrači domaće ekipe „Jedinstvo” u predviđeno vreme nisu pojavili na terenu.

– Opštinska liga

Šesto kolo Opštinske fudbalske lige odigrano je za vikend. Evo i kompletnih rezultata:

Bukovik (Vrbovac) – Mladost (Resnik) 3:0

Napredak(Jošanica) – Omladinac(Poružnica) 2:2

Pobeda(Trubarevac) – Palilulac(Šarbanovac) 2:2

Slemen (Milušinac) – Trebič(Sokobanja) 1:3

Omladinac(Blendija) - Rtanj(Vrmdža) 2:2

Jedinstvo(Mužinac) - Ozren2 0:3 van konkurencije

Posle šestog kola prva dva mesta na tabeli sa 14 bodova zauzimaju Omladinac iz Blendije i Bukovik iz Vrbovca. Na trećem mestu nalazi se Trebič isa 12 bdova.Poslednja na tabeli je ekipa Omladinac iz Poružnice sa jednim bodom.