eSokobanja.rs

OIK je odlučila da glasanje za lokalne izbore na izbornom mestu broj 1 bude ponovljeno u ponedeljak 14. maja, ali je moguća promena datuma

srbija izbori08.05.2012. VEST – OIK

OIK još uvek nema konačne rezultate glasanja na lokalnim, predsedničkim i parlamentarnim izborima, zbog toga što će na izbornom mestu broj 1, u Opštini biti ponovljeno glasanje za lokalne izbore, saznajemo od Ivana Pavlovića, predsednika OIK. Što se tiče predsedničkih i parlementarnih izbora, biće ponavljeno glasanje na nekoliko mesta u Sokobanji, navodi Pavlović. OIK je odlučila da glasanje za lokalne izbore na izbornom mestu broj 1 bude ponovljeno u ponedeljak 14. maja, ali je moguća promena datuma ukoliko RIK odluči da spoji ponovno glasanje za republičke, parlemantarne i lokalne izbore. Izlasnost je bila dobra, 60,16% što se tiče lokalnih izbora i 59% na predsedničkim izborima.

 

 


08.05.2012. VEST – Rezultati Sokobanja

Prema obradjenom uzorku od prebrojanih 8459 glasačkih listića sa 31 biračkog mesta, na lokalnim izborima u Sokobanji lista "Demikratska stranka – Boris Tadić" osvojila je 12 odborničkih mandata. Na drugom mestu po broju osvojenih glasova nalazi se lista "Srpska napredna stranka – Tomislav Nikolić" sa osvojenih 7 mandata. Za njima slede koalicija "SPS – PUPS – JS – Ivica Dačić" sa osvojenih 6 i lista "Srbija na istoku – Miliša Dinić" sa 5 osvojenih mandata. Saziv lokalnog parlamenta čini 30 odbornika. Na sajtu opštine Sokobanja gradjani mogu izvršiti uvid u rezultate izbora za odbornike u SO Sokobanja održanih 6 maja po biračkim mestima.