eSokobanja.rs

HRAMOVNA SLAVA:: Povodom praznika Sv. Preobrazenja Gospodnjeg, 19. avgusta, 2008.g. koji je hramovna slava bogomolje u Sokobanji, danas je Sokobanju, njene mestane i goste, posetio Njegovo preosvestenstvo, vladika timocki, gospodin Justin.

 

vladika i predsednik opstine
Povodom praznika Sv. Preobrazenja Gospodnjeg, 19. avgusta, 2008.g. koji je hramovna slava bogomolje u Sokobanji, danas je Sokobanju, njene mestane i goste, posetio Njegovo preosvestenstvo, vladika timocki, gospodin Justin.
vladika i verniciSokobanjski svestenici i vernici su vladiku docekali u porti hrama, u 08 sati pre podne, a medju prisutnima su bili i predsednik opstine Sokobanja, Dimitrije Lukic i njegov zamenik Aleksandar Milienkovic, koje je vladika Justin tog jutra upoznao i blagoslovio njih same i njihov rad na dobrobit zajednice i opstine Sokobanja.
Nakon blagosiljanja prisutnog naroda i svestenika, u hramu je sluzena sveta arhijerejska Liturgija i kao i svake godine crkva je bila premala da primi sve koji su zeleli da prisustvuju sluzbi. Na taj dan se osvecuje prvo grozdje i deli se prisutnim vernicima uz naforu, posle kropljenja osvecenom vodicom. Po zavrsetku svete Liturgije i secenja slavskog kolaca, za episkopa timockog, svestenstvo i mnogobrojni narod priredjen je rucak.

autor:

Vladimir S. Putnik