eSokobanja.rs

Prema evedinciji sokobanjskog Doma zdravlja na teritoriji naše opštine nema prisustvo gripa, rekla nam je telefonskom razgovoru dr Snežana Šujica iz Hitne službe Doma zdravlja.

18.01.2011. VEST – Gripa nema

Prema evedinciji sokobanjskog Doma zdravlja na teritoriji naše opštine nema prisustvo gripa, rekla nam je telefonskom razgovoru dr Snežana Šujica iz Hitne službe Doma zdravlja. Ovih dana javljaju se sporadično slučajevi virusnih infekcija respiratornog trakta sa povišenom temperaturom i simptomima kijavice i kašlja. Zbog naglih promena vremena hroničnim bolesnicima savetuje se redovno uzimanje terapije.


18.01.2011. VEST -DDK

Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Sokobanja danas su uspešno realizovali redovnu zimsku akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Ovom akcijom počela je zimska kampanja dobrovoljnog davalaštva koju Institut za transfuziju krvi sprovodi u 46 gradova. Današna akcija protekla je u najboljem redu, i još jednom se možemo pohvaliti najvećim brojem dobrovoljnih davalaca, kaže menadžer razvoja Crvenog krsta Ivana Vasiljević. Pored redovnih davalaca, akciji su se u zavidnom broju broju odazvali i sokobanjski srednjoškolci. Za njih će biti organizovana posebna akcija dobrovoljnog davalaštva koja će biti održana 9. marta u prostorijama Srednje škole, saznajemo od menadžera razvoja Crvenog krsta Ivane Vasiljević.


18.01.2011. V E S T – Zakonitost u radu MUP-a

U Policijskoj stanici u Sokobanji posebna pažnja se posvećuje zakonitostima u radu i postupanju, korektnom i profesionalnom odnosu prema građanima i očuvanju moralnih kodeksa, rekao je na nedavno održanoj konferenciji za novinare Bojan Milivojević, komandir Policijske stanice u Sokobanji. Preduzete su energične mere protiv svih onih radnika Policijske stanice koji su prekršili zakon i pravila službe ili su ispoljili ponašanje koje koje nije primereno moralnom liku pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, dodao je Milivojević. U periodu 2010. godine od strane građana podnete su 4 pritužbe, na rad i ponašanje policijskih službenika, koje su ocenjene kao neosnovane. Protiv jednog policijskog službenika a zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo „Zloupotreba službenog položaja“, podneta je krivična prijava. Protiv jednog policijskog službenika podneta je prekršajna prijava iz oblasti javnog reda, dok su protiv sedam policijskih službenika podnete adekvatne prijave iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Takođe, protiv devet policijskih službenika podneto je ukupno 18 disciplinskih prijava. U tim disciplinskim postupcima u jednom slućaju izrečena je i najenergičnija mera – prestanak radnog odnosa, rekao je Bojan Milivojević, komandir Policijske stanice u Sokobanji.