eSokobanja.rs

Etnološka radionica Etnos očekuje raspisivanje konkursa za javne radove, koji je već završen na republičkom nivou. Prema našim saznanjima, za Sokobanju, biće angažovano 5 žena

07. 03.2012. VEST: ETNOS, JAVNI RADOVI

etnos  Etnološka radionica Etnos očekuje raspisivanje konkursa za javne radove, koji je već završen na republičkom nivou. Prema našim saznanjima, za Sokobanju, biće angažovano 5 žena, a reč je pervenstveno o onim članicama "Etnosa" koje su prošle obuku za necanje i vez, kaže predsednica UO Etnološke radionice "Etnos", Nada Stojković. Ona je dodala da je prošla godina za članove "Etnosa" bila veoma uspešna. 9 žena je završilo obuku za tehniku necanja. U okviru projekta Etno mreže za licenciranje radionica, 2 članice su dobile licencu za edukatore za tehniku necanja i 2 za vez. Na osnovu ovih aktivnosti Etnološka radionica “Etnos” dobila je licencu za izradu ukrasno-upotrebnih predmeta i vršenje edukacija, kaže Nada Stojković. U okviru Projekta Ministarstva poljoprivrede, 5 mladih žena sa sela radile su ukrasno-upotrebne predmete i primale nadoknadu, a tri članice su bile uključene u javne radove.


08. 03. 2012. VEST: IZLOŽBA ETNOS

Etnološka radionica Etnos priredila je u Zavičajnom muzeju izložbu svojih radova povodom 8. marta, Dana žena. Reč je o stalnoj izložbeno - prodajnoj postavci koju su gradjani imali priliku da vide tokom leta, a koja je za ovu priliku dopunjena. Postavka obuhvata razne ukrasno-upotrebne predmete, odevne predmete i suvenire. Članica Etnološke radionice "Etnos", Vida Bulatović kaže da je reč o veoma kvalitetnim proizvodima tradicionalne izrade. Ona je istakla da su svi proizvodi radjeni od prirodnih materijala. Izložba će biti otvorena još nedelju dana. Vida Bulatović je pozvala sve zainteresovane gradjane da posete izložbu, a takodje je pozvala i žene koje se bave tradicionalnom izradom upotrebno ukrasnih predmeta da dodju, pogledaju izložbu i ponesu svoje radove.