EDB Sokobanja - Vesti Soko TV 21.01.2011.godine

Elektrodistribucija Sokobanja u vreme Novogodišnjih i Božićnih praznika smanjila je intenzitet aktivnosti na poboljšanju naplate svojih potraživanja, i time pokazala razumevanje i za kupce koji duguju Elektrodistribuciji.

EDB Sokobanja - Vesti Soko TV 21.01.2011.godine
21 Januar 2011

21.01.2011. VEST – EDB Sokobanja

Elektrodistribucija Sokobanja u vreme Novogodišnjih i Božićnih praznika smanjila je intenzitet aktivnosti na poboljšanju naplate svojih potraživanja, i time pokazala razumevanje i za kupce koji duguju Elektrodistribuciji. Redovne aktivnosti na naplati se nastavljaju opominjanjem dužnika, obustavama isporuke električne energije i isključenjima sa elektrodistributivne mreže kao i pokretanjem tužbi pred nadležnim sudovima. Iz sokobanjske Elektrodistribucije apeluju na kupce da izmire svoja dugovanja u što kraćem roku, kako bi izbegli moguće posledice nepoštavanja ove obaveze.

21.01.2010. VEST –FK “Ozren”

Pripreme prvog tima FK”Ozren” za prolećni deo prvenstva Okružne lige Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga počinju u nedelju. Prozivka igrača biće obavljena u 11 časova na stadionu Bata Nole na Podini, kaže predsednik UO FK “Ozren Milija Milenković -Zeka. Prozivci treba da se odazovu pored igrača prvogtima i kadeti koji su navršili ili do kraja marta navršavaju 16 godina života i stiču pravo da igraju za prvi tim.

21.01.2011. V E S T – NIP

Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović izjavila je da je za ovu godinu za NIP iz budžeta opredeljeno 7,14 milijardi dinara, a da su opštine i gradovi poslali prijave za finansiranje projekata u vrednosti 92, 8 milijardi dinara. Sa tim sredstvima ćemo moći da odgovorimo na sedam do osam odsto zahteva, objasnila je ministarka."Mnogi od projekata koji su prijaviljeni su pripremljeni i predstavljaju prioritete za razvoj opština i potrebe građana, ali u vremenu u kojem živimo ne možemo odobriti više para za investicije", rekla je Kalanović. Uz ocenu da je investiranje u infrastrukturu preduslov za budući razvoj i da svi moraju razmišljati o tome, Kalanović je rekla da se "upravo pravi lista za projekte u 2011. godini i sa kojim sredstvima će biti realizovani". Ona je kazala da Ministarstvo za NIP neće imati dugove prema izvođačima i da će projekti koji su nezavršeni "biti predmet finansiranja u 2011. godini".

21.01.2011. V E S T – Akcije NIS

Kompanija "Gaspromnjeft", kao većinski vlasnik "Naftna industrija Srbije" (NIS), u narednim danima će objaviti ponudu za preuzimanje akcija NIS-a po ceni od 4,8 evra, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i ukazano građanima da je novac obezbeđen i da nema razloga za stvaranje gužvi u poštama. U slučaju pada evra, određena je i minimalna cena po akciji od 506,48 dinara, napominju u tom ministarstvu i naglašavaju da je novac za otkup besplatnih akcija građana već obezbeđen, tako da će svi koji odgovore na ponudu dobiti pare. Rok za isplatu je tri dana nakon zatvaranja ponude, odnosno tri dana posle isteka 45 dana od dana kada počne ponuda, a ne tri dana nakon prodaje kao što je to slučaj prilikom prodaje na berzi, objašnjavaju u Ministarstvu i ukazuju da na to da će građani dobiti novac tek nakon isteka perioda od oko mesec i po dana. Kada je reč o proceduri, ona je ostala nepromenjena i sve što je potrebno od dokumenata je važeća lična karta. Građani mogu deponovati svoje akcije NIS-u na šalterima Pošte ili kod bilo kog brokera člana Centralnog registra, s tim da je jedino transakcija u Pošti besplatna.U Ministarstvu naglašavaju da građani ne moraju, ako to ne žele, da prodaju akcije. Ukoliko ih ne prodaju, moći će sa njima i dalje da trguju na berzi. Ako je građanin već dao nalog za prodaju akcija na berzi koji nije realizovan, može istovremeno da povuče taj nalog i da da nalog za deponovanje akcija.

21.01.2011. V E S T – Registarske tablice

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da već izdate nove registarske tablice za vozila, na kojima je utisnut, kako je rekao, deo grba, a ne ceo državni grb Srbije, neće moći da se zamene pre isteka sedmogodišnjeg roka njihove važnosti. "Nećemo ići na štetu poreskih obveznika, koja bi se merila desetinama miliona evra, i tablice se neće menjati pre njihovog isteka", rekao je Dačić novinarima u Vladi Srbije. On je rekao da na novim tablicima nema nikakve greške, jer nije ni neophodno da na njima bude državni grb. Dačić je, medjutim, napomenuo da će od Zavoda za izradu novčanica, koji pravi tablice, tražiti da bude utisnut ceo državni grb Srbije, kada se sredinom godine bude pravio novi kontigent.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt