eSokobanja.rs

XXIV sednica Opštinskog veća Opštine Sokobanja biće održana u četvrtak 7. oktobra. Na dnevnom redu naći će se 16 tačaka / Dečija nedelja počela je juče i trajaće do petka 8. oktobra. Mališani i vaspitači predškolske ustanove „Bucko” obeležavaju Dečiju nedelju mnogim aktivnostima./ Zbog radova u trafostanici, sutra 6. oktobra dolažiće do prekida u snabdevanju električnom energijom u trajanju od 30 minuta u celoj Sokobanji i okolnim selima. / Elektrodistribucija Sokobanja obaveštava kupce iz svih kategorija potrošnje da zaostala dugovanja za utrošenu električnu energiju izmire odmah./ “Elektrotimok” menja termin očitavanja brojila za grupu potrošača “domaćinstva” počev od oktobra 2010. Očitavanje će se ubuduće završavati 18-og u mesecu, i dostava računa biće usklađena sa ovom dinamikom.

05.10.2010. V E S T – XXIV sednica Opštinskog veća Opštine Sokobanja

XXIV sednica Opštinskog veća Opštine Sokobanja biće održana u četvrtak 7. oktobra. Na dnevnom redu naći će se 16 tačaka, između ostalih: Razmatranje i utvrđivanje predloga Zaključka o usvajanju Izveštaja o pripremljenosti za početak rada u školskoj 2010/2011 Srednje škole „Branislav Nušić“ i Osnovne škole „Mitropolit Mihailo“, Razmatranje i utvrđivanje predloga Rešenja o davanju saglasnosti na Godišnji plan rada Predškolske ustanove „Bucko“ za školsku 2010/2011, Razmatranje i utvrđivanje predloga Programa zimske službe na lokalnim putevima i gradskim ulicama u zimskoj sezoni.Na narednoj sednici pred većnicima će se naći i tačke: Razmatranje i utvrđivanje predloga Programa za očuvanje, korišćenje i unapređenje banje u 2010, Razmatranje i donošenje Odluke o izboru kandidata za načelnika Opštinske uprave opštine Sokobanja, Razmatranje i donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmeni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u opštinskoj upravi opštine Sokobanja kao i Razmatranje i donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na Cenovnik prevoza putnika u prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Sokobanja. Sednica će biti održana u Maloj sali SO sa početkom u 8 časova.


05.10.2010. VEST – Dečija nedelja

decija nedeljaDečija nedelja počela je juče i trajaće do petka 8. oktobra. Mališani i vaspitači predškolske ustanove „Bucko” obeležavaju Dečiju nedelju mnogim aktivnostima. Prvog dana vaspitači su upoznali decu są njihovim pravima i obavezama. Danas, drugog dana obeležavanja ”Dečije nedelje” pozorište “Vrabac” iz Beograda, priredilo je za mališane Predškolske ustanove “Bucko” i za sokobanjske osnovce pozorišnu predstavu “Princeza i žaba” u sali bioskopa „Moravica“. Predstava je poklon Opštine svim mališanima Predškolske ustanove “Bucko” i sokobanjskim osnovcima. Sutra, trećeg dana Dečje nedelje mališani će posetiti Crveni krst i ugroženim grupama dece pokloniti garderobu, odeću, obuću i igračke. U četvrtak 7. oktobra za pripremno predškolske grupe i sokobanjske osnovce biće organizovana poseta predsedniku Opštine Dimitriju Lukiću. Predškolci će u četvrtak posetiti Biblioteku „Stevan Sremac“. Istog dana u Predškolskoj ustanovi „Bucko“ svim grupama biće podeljene igračke. Obeležavanje Dečje nedelje završiće se u petak 8. oktobra - ovaj dan biće najlepši i najveseliji jer će biti organizovan maskenbal, zajedno sa Osnovnom školom. Maskembal dsa žurkom počinje u 10 časova ispred Miloševog konaka.


05.10.2010. VEST – Prekid struje na 30 minuta

Kako su nas obavestili iz sokobanjske Elektrodistribucije, zbog radova u trafostanici, sutra 6. oktobra dolažiće do prekida u snabdevanju električnom energijom u trajanju od 30 minuta u celoj Sokobanji i okolnim selima. Do prekida neće dolaziti samo u rudniku „Soko“.

 – Elektrodistribucija Sokobanja

Elektrodistribucija Sokobanja obaveštava kupce iz svih kategorija potrošnje da zaostala dugovanja za utrošenu električnu energiju izmire odmah. U protivnom kod kupaca koji svoja dugovanja ne izmire u predviđenom roku, Elektrodistribucija Sokobanja sprovodi mere prinudne plate obustavom isporuke električne energije, isključenjem sa električne mreže, radnim danima i subotom, stoji u Saopštenju EDB Sokobanja dostovljenomnašoj redakciji.

 – Očitavanje brojila

“Elektrotimok” menja termin očitavanja brojila za grupu potrošača “domaćinstva” počev od oktobra 2010. Očitavanje će se ubuduće završavati 18-og u mesecu, i dostava računa biće usklađena sa ovom dinamikom. Elektrodistribucija Sokobanja moli kupce da obrate pažnju na rok plaćanja, koji će takođe zavisiti od datuma očitavanja i štampe računa.