eSokobanja.rs

OŠ Mitropolit Mihailo dobila je projekat Druga šansa, koji finansira EU sa 4 miliona evra. U Srbiji postoji više od 4.000 lica sa nepotpunim ili bez osnovnog obrazovanja, koji bi bili korisnici ovog projekta

02.12.2011. VEST – „Druga šansa“ - obrazovanje odraslih

druga sansa  OŠ "Mitropolit Mihailo" dobila je projekat "Druga šansa", koji finansira EU sa 4 miliona evra. U Srbiji postoji više od 4.000 lica sa nepotpunim ili bez osnovnog obrazovanja, koji bi bili korisnici ovog projekta. I u Sokobanji je veliki broj ovakvih lica, kaže Tanja Nikolić, pomoćnik direktora sokobanjske Osnovne škole. Nastavni program bio bi rasporedjen u 3 ciklusa, prvi od 1. do 4. razreda, drugi 5. i 6. razred i treći 7. i 8. razred. Pored osnovnih predmeta, program obuhvata digitalnu pismenost, osnove životne sredine, prduzetništvo, odgovorno življenje u gradjanskom društvu. Polaznici po završetku osnovnog obrazovanja odraslih dobijaju svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi i sertifikat o stručnim kompetencijama. Projekat "Druga šansa" u sokobanjskoj Osnovnoj školi počeće septembra meseca 2012. godine.

Upozorenje!

Svako neovlašćeno korišćenje, kopiranje, umnožavanje i prikazivanje teksta "Radio televizije Sokobanja" sa sajta www.sokobanja.com, može biti predmet spora pred Osnovim sudom u Zaječaru sudska jedinica Sokobanja.