eSokobanja.rs

Dobrotvorno društvo Sveti Sava 20. put po redu organizuje Svetosavske svečanosti. Program počinje danas predavanjem na temu Šta bi nam danas rekao Sveti Sava protojereja Stavrofora Petra Milinkovića u sali stare škole

25.01.2012. VEST

dobrotvorno drustvo sveti sava  Dobrotvorno društvo Sveti Sava 20. put po redu organizuje Svetosavske svečanosti. Program počinje danas predavanjem na temu "Šta bi nam danas rekao Sveti Sava" protojereja Stavrofora Petra Milinkovića u sali stare škole sa počatkom u 18 časova. Svečana akademija održaće se u četvrtak, 26. januara u hotelu Zdravljak. U okviru Svečane akademije nastupiće Miladin K. Nikolić Rasinski, Ivana Šćepanović, mlada glumica i veliki orkesta muzičke škole za muzičke talente iz Ćuprije nakon čega će biti upriličen koktel. Na sam dan Svetog Save biće održana Svetosavska liturgija u crkci Svetog Preobraženja u 8 časova. U 10 časova u vrtiću Bucko biće izvedena priredba "Sveti Sava". Rezanje svetosavskog kolača biće organizovano u zgradi stare škole u 11 časova, u zbornici Srednje škole u 12 časova i u biblioteci "Stevan Sremac" u 16 časova. Dobrtvorno društvo Sveti Sava ove godine slavi 20 godina postojanja i jedno je od najstarijih DD u Srbiji.

25.01.2012. VEST - Vrtić

PU Bucko i ove godine kao i predhodnih, Svetog Savu obeležiće svečanom priredbom koju su pripremili sokobanjski predškolci sa svojim vaspitačima i svakodnevnim aktivnostima koje su vezane za lik i delo Svetog Save, a koje su cele nedelje sprovodjene špo svim grupama prilagodjeno uzrastu mališana. Priredba "Sveti Sava" biće održana u petak 27. januara u 10 časova a prisustvovaće buckići, zaposleni i članovi DD Sveti Sava.

25.01.2012. VEST – Sava Centar

Nastavnici OŠ Mitropolit Mihailo i profesori SŠ Branislav Nušić prisustvovaće Svetosavskoj akademiji "Duhovna buktinja Svetog Save". Akademija će se održati u petak 27. januara sa početkom u 20 časova, u Sava Centru u Beogradu.