eSokobanja.rs

DOBRODOŠLI MALI LJUDI:: Ovu toplu i iskrenu dobrodošlicu uputili su predškolci, vrtića BUCKO, u Sokobanji, novim članovima velike dečije porodice. Za sve nove članove vrtića upriličena je priredba, koju su stariji Buckići sa svojim vaspitačicama uvežbali...

predskolci-sokobanja vrtic bucko

Ovu toplu i iskrenu dobrodošlicu uputili su predškolci, vrtića "BUCKO", u Sokobanji, novim članovima velike dečije porodice.
predstava buckica 2008Za sve nove članove vrtića upriličena je priredba, koju su stariji Buckići sa svojim vaspitačicama uvežbali, kako bi novim drugarima odagnali tremu i strah zbog odvajanja od mama i tata. Bilo je pesme i igre i recitacija, uglavnom zabave, koje malim ljudima nikad nije dosta. A bilo je lepo gledati ih i prisutni roditelji sve vreme trajanja priredbe, nisu skidali osmehe sa lica.
Ove godine vrtić Bucko je primio 127 predškolaca, od toga u Sokobanji 85 razvrstanih u tri grupe, a 42 mališana u 8 grupa po Mesnim zajednicama u selima, u kojima vrtić ima isturena odeljenja. U okviru vrtića funkcioniše i bolnička grupa, smeštena u vili "Dalmacija", a u njoj su deca koja su na dužem lečenju.ljuti gusari vrtic bucko 2008 Ovog trena, sa predškolcima, vrtić Bucko ima upisanih 287 deteta, podeljenih u 17 grupa i službenik vrtića, Nadica Stojković, sa žaljenjem konstatuje da je dece iz godine u godinu sve manje. Bela kuga - uzima svoj danak!
mali ljudi vrtic bucko 2008Dobrodošlicu mališanima i roditeljima u novu porodicu poželela je v.d. direktora vrtića, Miladinka Milenković,  a nakon priredbe nove predškolce prihvatile su vaspitačice Marica Jović i Ljubinka Stojanović.
Srećno vam bilo mališani i pokušajte da ubedite roditelje da su deca, zaista, ukras Sveta i da ne treba da ih se plaše, već da ih rađaju!

autor:

Vladimir S. Putnik