eSokobanja.rs

U okviru Dečije nedelje i ove godine OŠ Mitropolit Mihailo i Crveni krst Sokobanje, organizovali su kros osnovaca, ne samo rekreacije radi, već i u humanitarne svrhe. Kupovinom startnog broja, cena je 50,oo dinara, svaki od učenika, učesnika krosa, pomoći će svom vršnjaku ili nekom drugom detetu u nevolji.

 U okviru Dečije nedelje i ove godine OŠ "Mitropolit Mihailo" i Crveni krst Sokobanje, organizovali su kros osnovaca, ne samo rekreacije radi, već i u humanitarne svrhe. Kupovinom startnog broja, cena je 50,oo dinara, svaki od učenika, učesnika krosa, pomoći će svom vršnjaku ili nekom drugom detetu u nevolji.
      Sva prikupljena novčana sredstva, od prodaje startnih brojeva, biće prenešena Crvenom krstu Sokobanje  i ona će biti razdeljena ugroženoj deci na teriroriji opštine Sokobanja, saznali smo od Tanje Nikolić, zamenika direktora osnovne škole. Akciji se odazvalo oko 900 učenika od prvog do osmog razreda, a trčalo se ovoga puta na terenu stadiona "Bata Nole" na Podini.
     - Deca nemaju kondicije, kompjuteri i ekrani televizora uzimaju danak, - primetila je Tanja Nikolić, nakon što je jedna od devojčica nakratko kolabirala i koju  je zbrinula dežurna  ekipa Doma zdravlja na stadionu.
     Đorđe Ranđelović nema problema sa kondicijom i zadovoljan je što je osvojio drugo mesto u trci prvaka i kaže da mu je "za dlaku" promaklo prvo mesto.
     Aktivisti Crvenog krsta Sokobanje, Milica Milenković i Ivana Vasiljević i ovaj kros su budno pratile i zadovoljne su odazivom.
     Vidimo se u Sokobanji!


Sokobanja, 8.10.2009.g.
tekst i foto:
Vladimir S. Putnik