eSokobanja.rs

Prema podacima Turističke agencije Sokoinfo, broj gostiju koji trenutno boravi u Sokobanji, nešto je manji u odnosu na broj gostiju koji su Sokobanju posetli u drugoj polovini septembra meseca prošle godine.

sokoinfoPrema podacima Turističke agencije Sokoinfo, broj gostiju koji trenutno boravi u Sokobanji, nešto je manji u odnosu na broj gostiju koji su Sokobanju posetli u drugoj polovini septembra meseca prošle godine. Prva polovina meseca bila je obećavajuća, ali se zadnjih par dana  oseća  pad turističkog prometa. Uzrok tome  su nešto svežiji,  kišoviti dani, tj. loše vremenske prilike. Struktura posetilaca na sokobanjskoj promenadi sastoji se uglavnom  od porodičnih ljudi sa malom decom i penzionera, koji mahom borave u privatnom smeštaju. U hotelima Banjica, Zdravljak i Moravica  smeštene su organizovane grupe penzionera, a u nerednom periodu postoje najave za organizovanje seminara i rekreativnih nastava učenika osnovnih škola. Hotel Soko Terme beleži konstantu dobru posećenost usled bazena sa termalnom vodom čija temperatura iznosi 39 stepeni Celzijusa i idealna je za ove hladnije dane.

Tokom letnjih meseci, prema podacima Turističke agencije Sokoinfo, posećenost Sokobanje bila je jako velika. Privatni kapaciteti bili popunjeni do maksuma. Sokobanju su pored domaćih, posetile i organizovane grupe turista iz inostranstva. Osim prirodnih  potencijalia Sokobanje koji su neopisivi  (vazduh, termalne vode, izletišta), veliko interesovanje turista izazvao  je i  akva park Podina koji je ove godine proširio svoje kapacitete i dobio još jedan dečiji bazen.