eBooking.rs

BOING BOING:: Amatersko SB pozoriste iz Sokobanje, je u utorak 05.avgusta 2008.godine, u prepunoj sali bioskopa Moravica premijerno izvelo komediju Boing Boing. Premijera je najavljena pre deset dana i izazvala je veliko interesovanje mestana, ali i gostiju Sokobanje i na dan premijere trazila se karta vise.

SB pozoristeAmatersko SB pozoriste iz Sokobanje, je u utorak 05.avgusta 2008.godine, u prepunoj sali bioskopa Moravica premijerno izvelo komediju "Boing Boing". Premijera je najavljena pre deset dana i izazvala je veliko interesovanje mestana, ali i gostiju Sokobanje i na dan premijere trazila se karta vise. Stotinak posetilaca je u salu bioskopa, pred sam pocetak predstave, pusteno u salu da stoji.
Vec nakon prvih dijaloga glumaca-amatera, uocilo se da ce radnja komedije biti uzbudljiva, zabavna, sa dosta izvornog, narodnog humora i da ce publika biti i vidom i sluhom prikovana za scenu i glumce na njoj.
Glavni lik u komediji je Dragan, Srbin koji zivi u Parizu i istovremeno ima tri verenice, koje ne znaju jedna za drugu. Sve tri su stjuardese i u njegovom stanu se smenjuju. Dragan, za svaki slucaj, osim tri verenice, ima i rezervnu ljubavnicu u Srbiji. U Draganov zivot i stan nenadano se useljava prijatelj iz Srbije, Ljubisa i zaplet u komediji postaje sve uzbudljiviji i komicniji.
Vodja amaterskog SB pozorista iz Sokobanje i reziser svih predstava koje su do sada izveli, Mira Milenkovic, profesor knjizevnosti u sokobanjskoj srednjoj skoli, je ovom postavkom briljirala i pokazala da njeni napori za postojanje i opstajanje sokobanjske glumacke scene nisu uzaludni, vec opravdani i da ima buducnost.
Glumacka ekipa amaterskog "SB" pozorista iz Sokobanje, je sjajno odigrala predstavu, koju je po tekstu Marka Romaletija, postavila i rezirala Mira Milenkovic. Ona je uradila i adaptaciju scenarija, a takodje i scenografiju, a odlicni glumci su: Jankovic Vladimir (Dragisa), Milos Mladenovic (Ljubisa), Gordana Mijalkovic (Zaklin), Ana Veljkovic (Judit), Vesna Krstic (Zanet), Dragica Lazic (Smilja) i Marija Milenkovic (rezervna verenica).
Pripreme i probe trajale su nesto vise od cetiri meseca, jer su glumci, uglavnom, u radnom odnosu i radilo se tri puta nedeljno. Dva dana nakon premijere u Sokobanji, pozorisna predstava je izvedena u Bugarskoj, u Vrsecu, na dan opstine.
- Lepo smo primljeni u Vrsecu, odlicno smo se proveli, ali imam utisak da nas nisu najbolje razumeli, - kaze Mira Milenkovic.
Od buducih planova, pored lutkarskog pozorista koje cesto prikazuje predstave za najmladje, od oktobra se krece sa pripremama za decje, omladinsko i seniorsko pozoriste, a prve predstave ce biti izvedene tokom 2009. godine. U prostorijama SB pozorista, skoro svakog vikenda radi RODJENDAONICA, sa programom glumaca i ucescem dece koja slave rodjendan.
Mira Milenkovic napominje da od SO Sokobanja imaju veliku pomoc i podrsku, a takodje i od sponzora, sokobanjskih privrednika i da bez te pomoci sve ovo sto rade ne bi uspelo. Gospodja Mira poziva sve koji su zainteresovani i imaju talenta za glumu, da dodju u amatersko SB pozoriste, jer je praksa da sa svakom novom predstavom imaju i neko novo lice. Dakle, buduci glumci, prihvatite izazov i oprobajte se na daskama amaterskog pozorista. Mnogi velikani srpskog glumista, ali i svetskog, tako su zapoceli uspesne karijere i stekli slavu. Vidimo