eSokobanja.rs

Skoro dva meseca nakon sprovedenih parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji, Sokobanja je, napokon , 3.jula, 2008.g. dobila predsednika opstine za naredni cetvorogodisnji period. Vecinom glasova odbornika Skupstine opstine Sokobanja izabran je Dimitrije Lukic, dipl.elektro inzenjer, rodjen 1969.g. u Sokobanji, predsednik OO DS Sokobanja.

dimitrije lukic Skoro dva meseca nakon sprovedenih parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji, Sokobanja je, napokon , 3.jula, 2008.g. dobila predsednika opstine za naredni cetvorogodisnji period. Vecinom glasova odbornika Skupstine opstine Sokobanja izabran je Dimitrije Lukic, dipl.elektro inzenjer, rodjen 1969.g. u Sokobanji, predsednik OO DS Sokobanja.
Nova sokobanjska vlast je formirana dogovorom i potpisivanjem koalicionog sporazuma izmedju cetiri Opstinska odbora; DS, G-17+, DSS i NS i broji 17 odbornika, od ukupno 30 u skupstinskom sazivu. Za zamenika predsednika opstine postavljen je Aleksandar Milenkovic, privatni preduzetnik iz Sokobanje i predsednik OO DSS.
novi predsednik so sokobanjaOvo je bila prva redovna sednica Skupstine opstine Sokobanja, u novom sazivu, nakon konstituisanja 30.juna, ove godine. novo rukovodstvo SO Sokobanja cine Radoje Andjelkovic, predsednik, dr Ljiljana Ledina, potpredsednik i Aleksandra Miletic, sekretar.
Vecita opozicija, odbornici OO SRS, reklamirala je povredu Poslovnika, jer je Prva redovna sednica SO Sokobanja zakazana posle tri dana, a ne pet kako je poslovnikom predvidjeno. Glasanjem je utvrdjeno da nije bilo povrede Poslovnika. Predsednik OO SRS Sokobanja, Vlada Milojkovic, je pred kraj sednice novoj vlasti uputio i duhovitu opasku: zasto na ovoj sednici nisu odredili funkciju dr Mihajlu Jovanovicu, nego ce kasnije da mu izmisljaju radno mesto?
zakletvaNa istoj sednici izabrano je novo devetoclano Opstinsko vece i razreseno kompletno, prethodno rukovodstvo SO Sokobanja.
Novi predsednik opstine se zahvalio odbornicima na ukazanom poverenju, a gradjanima Sokobanje na podrsci OO DS i rekao da ce postovati volju i skupstinske vecine i skupstinske manjine i da ce u svako doba izaci na ulicu, medju gradjane, da cuje sta o njemu i njegovom radu misle. Dimitrije Lukic naglasava da ce i on, kao i njegova stranka voditi posebnu brigu o mladim talentima, kojih u Sokobanji ima i u sportu, i u knjizevnosti, i u naucnim disciplinama, kako se nasa pamet ne bi odlivala u inostranstvo. Ulaganje u mlade i njihovu pamet nikad nije promasena investicija, vec investicija koja donosi korist, rekao je Dimitrije Lukic.
Sokobanjo, srecna ti nova vlast! Do novih izbora.

autor:

Vladimir S. Putnik