eBooking.rs

Stiglo nam je leto u Sokobanju - i s njim sve lepote!... Obeležavamo 27. Opštinsko takmičenje ZLATNE RUKE i 114 godina Turističke organizacije u Sokobanji - nek se i ova godina zapamti...

Stiglo nam je leto u Sokobanju - i s njim sve lepote!...
  Obeležavamo 27. Opštinsko takmičenje ZLATNE RUKE i 114 godina Turističke organizacije u Sokobanji - nek se i ova godina zapamti...
  Sabor narodnog stvaralaštva ZLATNE RUKE, održava se tradicionalno 14. jula. I ove godine,  lokacija na kojoj će se pripremati stara, gotovo zaboravljena jela, prezentovati rukotvorine, umeće starih zanata i izvorne pesme je letnja pozornica VRELO.
  Za ovogodišnju dugo pripremanu manifestaciju vlada veliko interesovanje, što se i očekivalo s obzirom na njen značaj i radoznalost publike, posetilaca i učesnika.
  Bravo za organizaciju!
  Svi smo na visini!
  Za razliku od prethodnih godina, pored zanatlija i domaćica iz Sokobanje, na susretima i druženjima biće učesnika iz Knjaževca, Zaječara, Bora, Niša, Aleksinca i Svrljiga - sve provereni učesnici koji priređuju iznenađenja.
  Štandovi će biti postavljeni i postavke otvorene na Letnjoj pozornici, na Vrelu, u Sokobanji, u 10 sati. Dva žirija ili komisije, stručno i objektivno, ocenjivaće stara jela i rukotvorine, odnosno izložene predmete. Dodela robnih nagrada, diploma i priznanja, obaviće se u Etno kutku "Grudonjske vodenice" od 14 sati.
  Inače, na ovaj dan, poznat  mitropolit, srpski, gospodin Mihailo, poreklom Sokobanjac, pre tačno 114 godina, osnovao je Udruženje za unapređenje i ulepšavanje Sokobanje. Ovo društvo, bavilo se, između ostalog i unapređenjem razvoja turizma, tako da je u pravom smislu bilo prva turistička organizacija u Sokobanji. Njeni sledbenici su, dalje, Uprava Banje, pa Turistički savez, zatim Organizacija za turizam i kulturu, i,  najzad, Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja,  nosilac "Turističkog cveta" za 2008. koja 14. jula obeležava tradiciju sokobanjske turističke organizacije dugu neverovatnih 114 godina, na čem bi nam mogla pozavideti kulturna Evropa.

oOo