eSokobanja.rs

Bračnom paru u Britaniji, vraćena je mačka koja je nestala pre devet godina! - saopštilo je "Kraljevsko društvo za zaštitu životinja" (RSPCA)...
Riđa mačka Diksi, stara 15 godina, nestala je davne 2000, a njeni vlasnici su bili uvereni da je bila žrtva saobraćajne nesreće, pošto im je, u to vreme, rečeno da je stradala jedna mačka koja odgovara njenom opisu.
Diksi je nađena na pola kilometra od doma u Birmingemu, kad je jedna stanovnica tog kraja prijavila RSPCA da tud već mesecima luta mršava i raščupana mačka!
Predstavnik društva Alan Pitavej, proverio je njen mikročip koji je potvrdio identitet mačke - i, u roku od pola sata - je vraćena vlasnicima Alanu i Džili Dilejni.

- Za 29 godina, koliko radim u RSPCA, nisam video nikog toliko uzbuđenog i srećnog kao gospođu Dilejni - ispričao je Pitavej. - I sam sam bio ushićen što sam vratio mačku kući i mogu samo da zamislim kako su se oni osećali kad su je videli posle 9 godina... Nadam se da će ova priča ohrabriti i mnoge druge da stave mikročip na svoje ljubimce, jer u tom slučaju ne možete izgubiti nadu da će vam se izgubljeni ljubimac vratiti!
- Diksina ličnost, ponašanje i osobenosti nisu se nimalo promenile. To je opet ona naša stara ljubimica... I dalje je srećna i zadovoljna maca koja samo želi da sedi pored vas na sofi i da prede - rekla je Džili Dilejni.
I, još, dodala je:
- Mislim da nije prestala da prede od kad je prešla kućni prag. Lepo se smestila i navikava se na to da sad deli kuću s ostale tri mačke...

oOo