eBooking.rs

Žene se na prevaru lakše odlučuju u ranim tridesetim godinama - pokazalo je novo istraživanje, a naučnici kažu da je uzrok "poboljšavanje šansi za ostajanje u drugom stanju".
Ranijim istraživanjima, utvrđeno je da žene u načelu teže monogamnim vezama, ali ako se odluče da "švrljaju", to će se verovatno desiti u ranim tridesetim godinama, kad plodnost opada i biološki sat počne da "otkucava".
Izgleda da neke pripadnice lepšeg pola "trideset i neku" godinu smatraju poslednjim trenutkom za pronalaženje "oca svoje dece".
Dr Dejvid Šmit, s Univerziteta "Bredli", proučavao je podatke o seksualnim navikama žena iz 48 zemalja.
Rezultati su pokazali da će muškarac, sklon aferama, partnerku najverovatnije prevariti u kasnim dvadesetim godinama - dok su za žene kritične godine posle tridesete.
"To je, upravo, trenutak kad je ženska seksualnost na vrhuncu, ali plodnost počinje da opada, pa su šanse za ostajanje u drugom stanju sve manje, dok se rizik od genetskih poremećaja povećava" - kaže dr Šmit.
Rezultati istraživanja, pokazali su i da se žene u tim godinama češće odlučuju na razvod, ili raskid veze, i to, uglavnom, zbog neverstva.
Ova studija je pokazala i da su u zemljama u kojima je procentualno više muškaraca, kao što su Kina, Japan ili Južna Koreja, ima manje razvoda, kao i da su ljudi manje zainteresovani za "neobavezan" seks nego u zemljama u kojima je broj žena veći od broja muškaraca.

oOo