eSokobanja.rs

Verovatno možete prepoznati kakvom ljubavlju vi volite, međutim, ako vam to ne polazi za rukom, pokušajte da se pronađete u nekom od sledećih tipova. Tako ćete ubuduće unapred znati šta od partnera možete da očekujete i zbog čega vam on (ne)odgovara.
Osim tog, saznaćete i zašto vam partner pokazuje svoju ljubav na određeni način. Znamo da ljubav ne treba deliti na ovakvu ili onakvu sve dok se voli - ali, evo - kako psiholozi razlikuju tipove ljubavi... Zanimljivo, zar nije?!

Romantična ljubav - Osoba koja oseća ovakvu ljubav, neprestano misli o svojoj ljubavi, ljubomorna je, nerealna, mnogo tog će tolerisati, oprostiti, progledati kroz prste, zaboraviti... oseća fizičku privlačnost i traži neprestano dokaze da joj je ljubav uzvraćena. Obično ovakva vrsta ljubavi traje od nekoliko meseci - do nekoliko godina.

Prijateljska ljubav - Ljubavnici uživaju u vremenu koje provode zajedno, ali i u bliskom prijateljstvu. Ovakva ljubav je prijatna, sporo ali sigurno se razvija, ne traži dokazivanje i nije opterećena seksom.

Nesebična ljubav - Ljubavnici ili jedno od njih - vole potpuno i nesebično. Često su spremni da žrtvuju svoje želje kako bi ugodili drugoj strani.

Proračunata ljubav - Partner pažljivo proučava osobe koje poznaje tražeći "pravu osobu" koja mu odgovara i slična mu je po interesovanjima, materijalnom statusu, poreklu... i čem, sve, ne... Ali - zaboravlja - čist račun, KRATKA ljubav!...

Ljubav "igra" - Jedan ili oba partnera uživaju u igrama zavođenja, osvajanja, izlaženja... Ne javljaju se velika osećanja i nikad se ne vežu na dugo. Kad je partner(partnerka) osvojen, igra prestaje da bude zanimljiva. Prekida se... a započinje druga, nova... ista ili veoma slična... i tako unedogled...

Ljubav koja služi za pokazivanje - Osoba pronalazi partnera koji joj imponuje statusom ili izgledom, pa voli tog partnera samo toliko koliko može da ga pokazuje drugima.

oOo

Postoje i neke kombinacije partnera koji se vrlo dobro slažu, na primer prijateljski ljubavnik s proračunatim ljubavnikom, dok su neke druge kombinacije kobne, kao što su romantični ljubavnik i ljubavnik koji ljubav shvata kao igru.

oOo